Barcelona debat com el disseny marcarà el nostre futur immediat

  • Arrenca la vuitena edició de la BCN Design Week.
  • En paral·lel, comença el tercer Barcelona Design Festival.
  • La ciutat serà la capital del disseny durant el proper mes.
Participants al Congrés de Disseny que es va celebrar a Barcelona el 2011.
Participants al Congrés de Disseny que es va celebrar a Barcelona el 2011.
BARCELONA CENTRE DE DISSENY (BCD)
Participants al Congrés de Disseny que es va celebrar a Barcelona el 2011.

Que des de Barcelona es marca tendència en el sector del disseny és sabut. Però encara es pot fer més per a fer de la ciutat la capital del disseny en l'àmbit internacional i aquesta tasca es reforça amb accions com el Barcelona Design Festival (BDF), que se celebra durant un mes (des del proper dimarts 11 de juny, fins al proper 11 de juliol). En col·laboració amb Foment de les Arts Decoratives (FAD), la tercera edició del BDF vol donar una forta empenta a la projecció fora de les nostres fronteres de tres dels pilars del disseny a casa nostra: els emprenedors, els professionals i les empreses del sector.

El certamen s'articula entorn dues potes:la BCNDesign Week, que és el tret de sortida de l'esdeveniment, i el FADfest, que farà de cloenda. El disseny no es quedarà només adscrit a l'àmbit laboral i professionalitzat, també es vol apropar al gran públic amb tot un programa d'activitats per acostar el disseny a la societat. Dimecres, dia 12 de juny, es desenvoluparà en el marc del BDF el Congrés Leading Businesses Towards 2050.

Amb la vista posada al 2050

El disseny obre el seu ventall de visions i punts de vista i s'analitza per part d'experts en els camps de la Salut, l'Hàbitat i el Consum. L'objectiu és apropar-se al que podrà passar en aquests terrenys a l'horitzó del 2050.

En aquest any futur, es pensa que un 74% de la població mundial viurà a les ciutats i que un terç de la població del planeta tindrà  més de 60 anys.

Per la seva banda, la xifra de persones amb més de 80 anys, i en conseqüència amb una major qualitat de vida, s'apujarà un 180%. El dissseny, dins d'aquest context que es planteja, tindrà un paper fonamental en l'adaptació de la Humanitat a aquestes noves realitats.

Altres dels reptes que ja estan sobre la taula són, a més de l'esmentat envelliment de la població, la crisi del model econòmic, l'escassetat de recursos naturals com l'aigua, el canvi dels models de negoci i la transformació dels valors i del desenvolupament sostenible.

Sessions de matí i tarda

La sessió del matí del congrés aportarà els punts de vista de diversos experts sobre com s'imaginen el futur que ens espera en les àrees del sistema de salut i de com tindrem cura del nostre benestar; en l'hàbitat, és a dir, en com seran les nostres cases, llocs de treball, ciutats i espais compartits; i en el consum tant d'aliments com de tota mena de serveis i objectes i aparells.

A la sessió de la tarda del proper dimecres dia 12 es portarà a terme un taller interactiu entre els ponents i els assistents  per fer un recordatori dels punts claus i més rellevants del futur del disseny a la nostra societat, plantejat com un exercici de reflexió col·lectiva.

Tota la informació sobre el BDF i el congrés es pot trobar al web:www.barcelonadesignweek.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento