Quatre taxis donaran servei a 1.300 usuaris de l’AVE de Tarragona

Inaugurats 82,5 quilómetres d’alta velocitat nous a Catalunya. 400 viatgers estrenen avui el nou ferrocarril en l’estació tarragonina.
Un AVE circula pel nou tram Lleida-Tarragona, inaugurat ahir. (J. S. / Efe)
Un AVE circula pel nou tram Lleida-Tarragona, inaugurat ahir. (J. S. / Efe)
Un AVE circula pel nou tram Lleida-Tarragona, inaugurat ahir. (J. S. / Efe)
La posada en funcionament dels 82,5 nous quilòmetres d’alta velocitat entre Puigverd de Lleida i Roda de Barà neix avui amb la polèmica sobre les poques llicències de taxi que hi donaran servei.N’hi haurà quatre per als 470.000 viatgers que Adif calcula que usaran l’AVE el 2007 (uns 1.300 diaris) i se n’esperen gairebé 700.000 per quan aquest ferrocarril arribi a Barcelona.

La Secuita i Perafort, els municipis més propers a l’estació Camp de Tarragona inaugurada ahir, reclamen noves llicències. En farien falta fins a 48.

Noves llicències

La Generalitat pensa atorgar-ne sis a aquests dos municis del Tarragonès i una trentena per a la resta de municipis de la comarca.

400 passatgers amb origen o destinació Camp de Tarragona (bitllets venuts fins les 17 h d’ahir) seran els primers de la nova estació d’AVE. Quatre línies l’enllacen amb les localitats de la rodalia.

Deu AVE uniran diàriament Tarragona i Madrid amb un temps de 2.53 h (ara en són 4.20). Des de Barcelona es guanyaran uns 20 minuts. La reducció serà major el 2007, quan l’AVE arribi finalment.

‘Boom’ dels municipis més propers

A trenta minuts en tren de Barcelona, localitats com La Secuita (1.300 habitants) i Perafort (800) poden experimentar una explosió immobiliària en els propers set anys. Tenen en projecció arribar als 4.000 veïns i construir 2.000 habitatges, respectivament. Les obres de l’AVE entre Roda de Barà i Barcelona estan molt avançades. Fins a Olèrdola la plataforma i la via ja estan muntades. Fins a Sant Joan Despí s’estan col·locant travesses. I el tram més complex, fins a Sants, està «en alguns trams», al 80%, segons fonts d’Adif. A Girona s’arribarà el 2009.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento