Agustí Moraza. Pollastrer al mercat de Santa Caterina

Pollastre de pagès amb escamarlans i xocolata.
Agustí Moraza. (Eros Albarrán)
Agustí Moraza. (Eros Albarrán)
Agustí Moraza. (Eros Albarrán)
L’Agustí porta tota la vida entre pollastres. Té 35 anys i ja en fa 12 que va agafar les regnes de la parada Aviram i Caça Agustí a Santa Caterina. Amb ell es va encetar la tercera generació de la família al mercat. Un espai que pel seu disseny i la seva arquitectura és captat per l’objectiu de les càmeres de molts turistes.«Vaig viure el declivi del mercat», comenta l’Agustí, referint-se a l’època anterior a la remodelació de Santa Caterina que va desembocar en la reubicació provisional de l’espai en una carpa al passeig Lluís Companys.

Precisament, l’Agustí recorda aquesta situació transitòria com el resurgir del mercat i remarca que «els que han aguantat» han guanyat clientela amb la tornada a l’espai original.

Els dies de cada dia hi van a comprar matrimonis grans i, el dissabte, el mercat s’omple de parelles i famílies joves. L’Agustí creu que aquest col·lectiu és el qui està retornant la tradició d’anar a comprar «a plaça».

Però pel nou mercat no només passa gent disposada a omplir  la cistella. L’Agustí bromeja dient que ara el mercat és «la joya de la corona, totes les visites venen cap aquí». I és que les obres han transformat Santa Caterina en un mercat de disseny que fa que molts turistes vinguin a admirar la seva teulada i l’arquitectura en general... i , de pas, comprin. Ara, segons el pollastrer,  la ruta és la Catedral, Santa Caterina i el Museu Picasso.

Ingredients: 1 pollastre de pagès. 8 escamarlans. 400 ml de brou de pollastre. Picada (ametlles, galeta, safrà, all i julibert, 2 presses de xocolata de pedra i conyac). Sal i pebre.

Elaboració: Fregir el pollastre i, en una paella a part, els escamarlans. Aprofitar l’oli per la picada, picar-la i posar amb el pollastre perquè faci xup-xup (30-45 minuts). A última hora afegir-hi els escamarlans.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento