Cinc cèntims d’erre que erre

Per a una companyia de dansa experimental, complir 10 anys dalt de l’escenari és una fita difícil d’assolir. El col·lectiu Erre que erre ho ha fet i ho recorda amb els amics dalt de l’escenari.
Tamara Rojo e Iñaki Urlezaga presentan un repertorio clásico con el Ballet Concierto.
Tamara Rojo e Iñaki Urlezaga presentan un repertorio clásico con el Ballet Concierto.
Tamara Rojo e Iñaki Urlezaga presentan un repertorio clásico con el Ballet Concierto.
El col·lectiu Erre que Erre celebra el seu desè aniversari amb l’espectacle Escupir en el tiempo. Un epígraf molt encertat si es té en compte que la intenció de la formació és «fer la botifarra al temps», en paraules de Mario G. Sáez, un dels intèrprets. Joc de paraules a part, el títol escollit fa referència a Esculpir en el Temps, llibre del director de cinema rus Andrei Tarkovski, una obra basada en les seves pròpies pel·lícules.En el nou espectacle el col·lectiu Erre que erre comptarà amb els col·laboradors habituals. Hi haurà fins a sis ballarins sobre l’escenari del Mercat de les Flors, en una escenografia que recrea la rebotiga de la festa, aquell espai de correcuites i trobades furtives.

Mentrestant, la festa la podrà seguir el públic mitjançant el vídeo del cineasta Guillem Morales (El habitante incierto). Morales ha realitzat un remake en homenatge a l’escena final de la pel·lícula de Luis Buñuel, Simón en el desert.

Així, mentre els intèrprets es troben en temps real ballant a la rebotiga de la festa, el públic assisteix a l’escenari central d’aquesta a través de la projecció de Morales. Un muntatge de dansa, música i vídeo que parla, en el seu conjunt, de passar el temps amb diversió i amb la companyia de les persones que t’agraden. Estarà en cartell fins aquest diumenge.

* Mercat de les Flors. Lleida, 59. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu de les entrades: 15 euros. www.mercatflors.org.

Tamara mágica

Tamara Rojo, una de las estrellas consagradas del ballet internacional de procedencia española, se queda durante unos días en el teatro Tívoli para mostrar su arte como bailarina clásica. Se hace acompañar del Ballet Concierto y de su compañero en el Royal Ballet de Londres, el argentino Iñaki Urlezaga. Entre el repertorio clásico que acerca a Barcelona destaca El Cascanueces.

* Teatre Tívoli. Casp, 8. Hoy a las 21. 30 horas. 20 a 54 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento