La jutge va empresonar el gendre dels Tous pel risc que s’escapés

La fama i la solvència econòmica dels joiers facilita que l’imputat pugui fugir. La magistrada veu innecessari disparar els lladres.
Manifestació de suport a la família Tous a Manresa, ahir. (Anna Gorchs / Acn)
Manifestació de suport a la família Tous a Manresa, ahir. (Anna Gorchs / Acn)
Manifestació de suport a la família Tous a Manresa, ahir. (Anna Gorchs / Acn)
Lluís Corominas, el gendre i cap de seguretat dels Tous acusat d’homicidi, va ingressar la nit de dimarts a la presó sense dret a fiança perquè la jutge que instrueix el cas va considerar que l’acusat podria fugir. La magistrada de Manresa accepta, doncs, les raons del fiscal, que apuntaven a una fàcil fugida per part de l’imputat gràcies a la fama i la solvència econòmica de la família de joiers Tous, cosa que, segons l’acusació, «podria permetre obtenir l’ajuda necessària per, fins i tot, sortir del país».Tal com s’especifica a l’ordre de detenció, la jutge considera que Corominas ha caigut en contradiccions en les declaracions i parla de la «no necessitat» d’utilitzar la pistola per evitar els lladres.

Les reaccions

Mentre encara es busca els dos presumptes lladres que van fugir dissabte, la família Tous ha especificat el seu convenciment que el cap de seguretat «va actuar en legítima defensa». La família ja ha canviat d’advocat per recórrer l’ordre de presó.

Des de l’entorn dels joiers es va convocar via SMS una manifestació a Manresa, on es van veure mostres de solidaritat amb Corominas.

Més control fronterer a les màfies

El secretari general de la conselleria d’Interior, Joan Boada, va demanar ahir «més control fronterer de les màfies». D’aquesta manera, segons Boada, s’evitaria l’entrada de grups organitzats de lladres internacionals, com és el cas dels assaltants de la casa dels Tous a Sant Fruitós de Bages. Alhora, va apuntar com a la causa principal d’aquest tipus de delinqüència «les situacions socials, que són a l’arrel de la situació delictiva». Així mateix, per al secretari d’Interior, la Llei de Vigilància Privada hauria d’actualitzar-se per tal que «s’adeqüi a la nova delinqüència». Sobre el cas específic dels Tous, Boada va especificar que la nit dels fets els Mossos van arribar en tres minuts perquè es van disparar les alarmes de la casa. Segons ell, les estadístiques demostren que «Catalunya és un dels països més segurs d’Europa».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento