L'Ajuntament de Barcelona aixeca el veto a construir nous hotels a Ciutat Vella

  • De tres, quatre i cinc estrelles i en edificis catalogats per Patrimoni.
  • Es podran obrir restaurants en "zones no saturades" com la Boqueria, Santa Caterina, Sant Pere o el Call.
  • Es prohibirà obrir els locals d'atzar o prostitució i nous locutoris.

El president del grup popular a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va confirmar dimarts que la seva formació i el govern municipal de CiU, encapçalat per l'alcalde, Xavier Trias, han arribat a un acord preveu la construcció d'hotels de tres, quatre i cinc estrelles a la zona perimetral del districte i en aquells edificis que tenen la màxima protecció o catalogats com a B pel departament de Patrimoni.

L'acord per aprovar el Pla d'Usos de Ciutat Vella es podria fer efectiu aquest dimecres a la comissió extraordinària d'Economia i entrar en vigor abans de l'estiu.

A més, el pacte preveu que s'autoritzin «noves activitats econòmiques de restauració en aquelles zones no saturades i àrees de tractament específic», com ara Boqueria, Santa Caterina, Sant Pere, Orwell, Picasso, Robadors o el Call.

Per contra, hi haurà un pla d'inspecció de les activitats il·legals i es limitaran els usos d'establiments de menjar ràpid, supermercats o badulaques.

Es mantindrà la prohibició d'obrir locals d'atzar o prostitució, i es prohibiran nous locutoris i associacions de cannabis, entre d'altres.

Pel que fa als apartaments turístics, el Govern municipal es compromet a aprovar un planejament urbanístic que reguli a la capital catalana aquesta activitat. Serà una norma específica amb una regulació particular en àmbits concrets de Ciutat Vella. Entre l'oposició ja hi ha crítiques al nou Pla d'Usos, com per part d'ICV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento