Els nous informadors de Rodalies atenen un usuari cada tres minuts

Ja són un exèrcit de 300  ‘casaques vermelles’. Els pregunten sobretot pels horaris. I en hora punta reben menys consultes.
«Va a l’aeroport?», pregunten ahir a l’informador de Renfe. (Eros Albarrán)
«Va a l’aeroport?», pregunten ahir a l’informador de Renfe. (Eros Albarrán)
«Va a l’aeroport?», pregunten ahir a l’informador de Renfe. (Eros Albarrán)
Sorprenen per emprar una educació exquisida i una cortesia poc habitual. «Són com els gentelman de Renfe», confessava ahir una usuària que havia coincidit amb els nous informadors. Els ja coneguts com l’exèrcit de casaques vermelles de Rodalies ja han desembarcat.Cada informador atén de mitjana una persona cada tres minuts en un trajecte curt, com entre Sants i el Clot, que es fa amb 12 miuts. Al cap de la jornada poden resoldre els dubtes de 70 passatgers.

Seran uns 455 a totes les línies, dels que 174 s’ubiquen a l’interior dels trens. De moment, treballa el 60%, però ja s’han fet notar. «El que més ens pregunten és sobre l’horari dels trens», admet Francisco David Panera, de 27 anys, que fa tres dies que ha entrat d’informador.

«Entri per la dreta»

«També ajuden a millorar la convivència», explicava ahir un portaveu de Renfe. Com va poder comprovar 20 minutos, els joves casaques vermelles aconsellen a sortejar aglomeracions, «col·loqui’s a la dreta per entrar, si us plau», deien als passatgers més impacients. Fins i tot ajuden a carregar les maletes i a «cedir el pas als ancians». A les estacions de Barcelona la pregunta més habitual és «sobre les connexions amb altres línies o la destinació final del tren, així com les aturades específiques que ha de fer el comboi».

Sorprèn, però, que en hora punta baixin les consultes als informadors. La causa, segons els portaveus de l’operadora, «és que els clients d’hora punta són els millor informats», sovint, perquè són usuaris de cada dia i tenen la lliçó ben apresa.

Més adhesions a la manifestació

La plataforma AVE pel litoral es va afegir ahir a la concentració d’usuaris en protesta pels retards de Renfe que se celebrará demà dimecres a les 19 hores davant l’estació de Sants. Ahir també es va conèixer que l’AVE entre Lleida i Barcelona circulará a 250 km/h, això permetrà millors preus i que els regionals connectin Barcelona i Lleida en només 55 minuts.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento