L’entorn del Palau Güell es degrada per unes obres eternes

L’estat d’abandó, amb pixums i pintades, fa que els turistes ni el vegin quan passen pel costat. Està tapat des de fa dos anys.
La Inma se sorprèn de l’estat en què està el palau destacat al seu mapa.
La Inma se sorprèn de l’estat en què està el palau destacat al seu mapa.
La Inma se sorprèn de l’estat en què està el palau destacat al seu mapa.
«Where is the Palau Güell?». Aquesta és la pregunta que, des de fa més de dos anys, més escolta la Susana Frontela. Treballa en un local de tatuatges contigu al Palau Güell, que està en obres des del setembre del 2004.El monument rep els turistes amb pintades i pixades a la porta. Això, junt amb la bastida, fa que molts visitants se’l passin de llarg.

Així li va passar fa uns dies a la Inma, que venia de Tudela acompanyant la seva germana. Creu que un monument com el Palau Güell «no hauria d’estar així». Una sensació que també tenen la Susana i la seva companya de feina, l’Ana, que asseguren que els turistes fan fotos a una bastida per la que «no hem vist treballar ningú».

L’Ana i la Susana han plantejat el cas a l’Associació de Comerciants de l’Eix del Raval, ja que creuen que la situació d’abandó perjudica el comerç. La Diputació remarca a 20 minutos que la remodelació profunda que s’està fent a l’edifici (recuperant-ne les cavallerisses i les cotxeres) impossibilita posar una data de finalització a unes obres que podrien durar un any més. Potser llavors el turista japonès que el 2004 va preguntar a la Susana on era el Palau Güell i que, el 2005, va tornar amb la mateixa pregunta, el veurà.

Patrimoni de la Humanitat

Situat a tocar de la Rambla, el Palau Güell va ser construït entre 1886 i 1888 (així s’especifica a la part alta de la façana, tot i que les obres ara ho tapen), però la decoració no es va acabar fins el 1889. Va ser aquí quan Gaudí, per primer cop, va usar la tècnica del «trencadís». La família Güell va viure en aquesta casa des del 1888. En els seus salons van tenir lloc alguns dels actes i recepcions de l’Exposició Universal del 1888. El Palau Güell va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1986. L’ última restauració general de l’edifici va durar 14 anys: va començar el 1983 i va finalitzar el 1997.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento