La veu del carrer

Trobats i entrevistats a la ronda Sant Pere
Edurard Méndez. Transportista, 51 anys

«Has de fer moltes hores per guanyar més de 1.000 euros». «Treballo de missatger a Barcelona. És una feina mal pagada, has de treballar moltes hores per poder guanyar alguna cosa més dels 1.000 euros famosos. A més, el trànsit està inaguantable, sobre- tot al centre. Tampoc es té la mínima consideració amb els que ens dediquem al transport, hi ha zones habilitades, però estan sempre ocupades i et fan la foto a la mínima. ¡Les multes les he de pagar jo!».

Anouscha Banyon. Marinera, 25 años

«Porto sis mesos navegant... m’encanta la meva feina!». «Treballo en un vaixell privat que es dedica a navegar pel Mediterrani. Anem el patró i jo i passem per Ibiza, Itàlia… M’encanta la meva feina. Hi treballo des de fa vuit anys i tota la vida he estat amb vaixells, la meva família en té un. Acabo d’arribar, porto sis mesos navegant. Aquest treball no em permet fer vida normal ni social, és dur perquè estàs 18 hores treballant, però coneixes llocs, gent… compensa».

Gemma Tatay. Advocada, 33 anys

«Durant la baixa maternal vaig tenir problemes per aplaçar judicis». «Tinc una nena de nou mesos i és difícil compaginar la vida professional i la personal. He estat quatre mesos de baixa després del part i he tingut problemes per aplaçar judicis. Has de renunciar a una part professional. Ara la nena va a la guarderia i m’ajuda la família. Si no, és molt complicat perquè a L’Hospitalet, on visc, només hi ha una guarderia municipal. L’oferta no és suficient».

Mercedes Sánchez. Ama de casa, 46 años

«No me gusta la vida de pueblo, es muy aburrida». «Vivo en Cardedeu desde hace 20 años. Antes vivía en Poble- nou pero me fui de allí por motivos profesionales de mi marido. A mí me gustaría vivir en Barcelona; aquello es muy aburrido, no me gusta la vida de pueblo. Aquí sales a la calle y hay vida y allí no hay nada para que se divierta la juventud…, sólo un Casal de Avis. A la mínima que puedo me escapo a Barcelona, sobre todo los domingos».

Shane Smith. Profesor de inglés, 35 años

«Prefiero Barcelona a Inglaterra». «Soy inglés y hace algo más de un año que me vine a Barcelona. Cuando llegué no sabía español. Estoy aprendiendo poco a poco, estudio en casa y a partir de la semana que viene tomaré clases. Me gusta más Barcelona que Inglaterra. Me gusta la gente, el ambiente, el clima… Ahora no me gusta Inglaterra, pero no sé qué haré dentro de un tiempo».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento