Un joven examina las novedades en el Mobile World Congress.
Un joven examina las novedades en el Mobile World Congress. Toni Albir / EFE

El passat 13 de març de 2o12 es va constituir la Fundació Barcelona Mobile World Capital, fundada per l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Energia, Fira de Barcelona i GSMA.

L'entitat, d'interès públic, fomenta i promociona l'ús de les tecnologies i solucions mòbils entre empreses i particular. Es millora també d'aquesta forma la qualitat de vida de la ciutadania en àmbits com el de l'educació, l'espai públic, l'àmbit sanitari o el de les infraestructures.

Barcelona és la capital mundial de referència del mòbilEl Pla d'Activitats de la Fundació Barcelona Mobile World Capital deixa un llegat permanent després de la celebració del Congrés de Mòbils, entre el dilluns 25 i el dijous 28 de febrer en base al Mobile World Center i al Mobile World Festival.

Festival cultural durant l'estiu

El darrer, és un programa d'esdeveniments culturals per al públic durant tot l'any amb concerts, debats, festivals de cinema, competicions i premis. La idea passa per acostar les tecnologies mòbils a la societat de manera lúdica i festiva. El certamen tindrà entre tres i cinc dies de durada entre els mesos de maig a setembre i en un lloc atractiu de la ciutat de Barcelona.

El Mobile World Center, per la seva part, és un espai físic al centre de la ciutat que inclou àrea d'exhibicions i presentacions de tecnologia, punts de venda al detall, oficines, sales de reunions i la seu de l'entitat GSMA a Barcelona i un ampli programa d'activitats temporals i anuals.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.