El 70% del sector espanyol de les TIC es concentra a l'àrea de Barcelona, gran motor tecnològic

  • Catalunya té 3.339 empreses del sector TIC, una quarta part de les de l'Estat.
  • Des de terres catalanes es genera el 20% de la facturació d'aquest sector.
  • Barcelona torna a ser des de dilluns i per vuitè any seguit la capital del mòbil.
Edifici Media-TIC al districte 22@ de Barcelona.
Edifici Media-TIC al districte 22@ de Barcelona.
ARXIU
Edifici Media-TIC al districte 22@ de Barcelona.

Barcelona tornarà a ser per vuitè any la meca de la indústria del mòbil a nivell planetari a partir del proper dilluns, 25 de febrer, amb la novetat del canvi d’ubicació a la Fira de L’Hospitalet (que es podria combinar amb la de Montjuïc en l’edició del 2014).

El Mobile World Congress espera més de 70.000 visites de 200 països i una xifra de negoci de 310 milions d’euros.

En tota aquesta enorme maquinària del mòbil, que mou bilions d’euros, tindrà un lloc preferent el sector TIC a Barcelona, centre mediterrani de la innovació. Catalunya compta amb 3.339 empreses del sector TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), una quarta part del total estatal. I genera el 20% de la facturació del sector a Espanya.

Barcelona copa el sector

Gairebé el 70% de les companyies TIC es troben a la província de Barcelona (al districte 22@, al Parc Tecnològic de Barcelona, al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma (UAB) o al Tecnocampus de Mataró, al Maresme). Així doncs, la capital catalana és una ciutat realment atractiva per a fer negoci en aques camp. Primer, per la seva ubicació geogràfica estratègica i per la seva completa infraestructura de transport.

La inversió estrangera pot estar tranquila a Barcelona, doncs és la sisena millor ciutat europea per als negocis, segons l’European Cities Monitor 2011. A més, per 14è any consecutiu, Barcelona és, segons el mateix rànquing, la primera ciutat del continent en qualitat de vida per als seus treballadors (sol i platja, bon clima, mobilitat, ambient cultural i d’oci i esquí).

Catalunya és, a més, líder de la Mediterrània com a laboratori científic. Durant el 2009 es van invertir en Recerca i Desenvolupament (R+D) 3.284 milions d’euros, xifra que suposa un 1,68% del Producte Interior Brut (PIB)nacional. És pràcticament l’1% de la producció mundial.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento