La batuda policial treu les prostitutes de Sant Antoni

L’operació contra la prostitució al Raval és la més gran a Espanya. Tres clans, amb estructura gairebé militar, es dividien la zona. Hi havia dues menors.
Urbans vigilen la Ronda de Sant Antoni, ahir. (Hugo Fernández)
Urbans vigilen la Ronda de Sant Antoni, ahir. (Hugo Fernández)
Urbans vigilen la Ronda de Sant Antoni, ahir. (Hugo Fernández)
Cap rastre d’elles al llarg de la Ronda de Sant Antoni. La macrobatuda policial del dimecres passat al Raval contra la prostitució ha deixat aquest carrer desert de prostitutes.Malgrat tot, la seva presència no va desaparèixer a altres carrers com Robadors o Sant Ramon, si bé es va reduir. Ahir no arribaven a la dotzena, quan dies abans eren més de 30. La policia va patrullar ahir tot el dia. I és que l’operació contra la xarxa de proxenetes ha sigut la major feta mai a Espanya i Europa.

Aquesta organització tenia ramificacions a diverses ciutats europees i tenia una estructura molt jerarquitzada, «gairebé militar», que imposava sancions de tot tipus, també físiques.

Els caps policials van explicar que tres clans, de tipus familiar, es dividien les zones d’actuació.

Dels 109 arrestats, 93 eren romanesos i 73, dones. Algunes eren víctimes, obligades a prostituir-se o coaccionades, altres es dedicaven a controlar. Entre les detingudes hi havia dues menors de 17 anys, que van passar a disposició de serveis socials, junt amb dos nens de 15 i 7 anys i un bebè, fills de les arrestades. Als 24 pisos escorcollats es van trobar copiadores de targetes, mòbils i joies robades.

Prohibir o legalitzar

L’Ajuntament va descartar ahir modificar l’ordenança de civisme per prohibir la prostitució al carrer, tal i com va demanar el PP. El regidor de Seguretat, Ferran Julián, va dir que la Urbana mantindrà la seva pressió al Raval. D’altra banda, Imma Mayol (ICV), va demanar legalitzar la prostitució perquè és «l’única via per garantir els drets» d’aquestes dones. El líder de CiU, Xavier Trias, va criticar la falta de control per detectar pisos bordell.

«Nos merecíamos tranquilidad»

Los vecinos, satisfechos, harán una manifestación para celebrar la vuelta a la normalidad. Que no quede en saco roto. Los vecinos esperan que la tranquilidad recuperada tras la redada policial, que ha sacado la prostitución de sus calles, se mantenga. «Ya era hora, ya nos merecíamos 24 horas de tranquilida, espero que esto siga», afirmó Soledad Vázquez, una vecina. También Miguel Casajuana, vecino de la Ronda Sant Antoni, explicó que, si en los próximos días no ven prostitutas, los vecinos se manifestarán el lunes para celebrar que ya pueden «volver a pasear tranquilos». Las entidades de apoyo a la prostitución calificaron la redada de «caza de brujas».

Mairena, arrestada

La popular Carmen de Mairena es la única española entre los 109 detenidos, según confirmó la policía. Pasará a disposición judicial por, presuntamente, alquilar habitaciones a prostitutas.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento