Cop policial a la prostitució al Raval amb 110 arrestats

Desarticulada una xarxa internacional de proxenetes després d’escorcollar 24 pisos. L’operació segueix oberta. Els veïns feia temps que es queixaven.
La macrobatuda policial va tenir lloc a diversos carrers dels barris del Raval i Sant Antoni.(Guido Manuilo / Efe)
La macrobatuda policial va tenir lloc a diversos carrers dels barris del Raval i Sant Antoni.(Guido Manuilo / Efe)
La macrobatuda policial va tenir lloc a diversos carrers dels barris del Raval i Sant Antoni.(Guido Manuilo / Efe)
El barri del Raval i de Sant Antoni van estar presos ahir per la policia. Una macrobatuda contra la prostitució coordinada per la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional, amb el suport dels Mossos, es va saldar amb 110 detinguts i 24 pisos escorcollats.L’operació, encara oberta, ha suposat, segons la Policia, la desarticulació d’una xarxa internacional de proxenetes. La majoria dels detinguts són romanesos, que explotaven a dones en situació irregular.

Les prostitutes buscaven els seus clients a la Ronda Sant Antoni i els portaven a pisos que la xarxa utilitzava com a prostíbuls camuflats.

Des de les sis de la matinada d’ahir, els agents policials van començar a esbotzar portes de diversos pisos localitzats a més d’una desena de carrers del Raval i Sant Antoni.

«M’he espantat molt amb els cops, encara tremolo», va explicar ahir Pamela, veïna d’un dels pisos escorcollats al carrer Botella.

Durant tot el dia, va ser un continu anar i venir de furgonetes i cotxes patrulla dels tres cossos policials que traslladaven els detinguts a les comissaries.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ferran Julián, va explicar que amb «l’ordenança de civisme», la Urbana va constatar que les prostitutes treballaven coaccionades per màfies i van sol·licitar ajuda a la Policía.La investigació va començar fa més de quatre mesos.

L’alcalde, Jordi Hereu, va demanar una llei que prohibeixi la prostitució al carrer.

Mesos denunciant el problema

Els veïns feia mesos que es queixaven del problema de prostitució que patien els seus barris. Sense anar més lluny, el dilluns passat més de 200 veïns de Sant Antoni van sortir el carrer per demanar una solució. «La mobilització de dilluns ha donat resultats», va assegurar Miguel Casajuana, un dels manifestants. La situació era insostenible. Jesús, propietari del bar Selene al carrer Lluna, va explicar que a l’edifici hi havia tres pisos de prostitutes. «Feien molt soroll, no deixaven dormir. A més, el celobert està ple de xeringues que tiren de dalt», va denunciar. El president de l’associació veïnal, Josep Garcia, va felicitar els cossos policials i va dir que «això encara no ha acabat».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento