Onada d’accions de vandalisme i incivisme a Sants i Les Corts

Joves equipats amb pals actuen de nit a la frontera entre els barris de Sants i Les Corts i L'Hospitalet. Els Mossos d'Esquadra van detenir dos d'aquests bretols la nit de dimarts.
Rastre de les motos cremades. (H. F.)
Rastre de les motos cremades. (H. F.)
Rastre de les motos cremades. (H. F.)
La matinada de dimecres va ser negra pels ciclomotors de Barcelona. Dues persones, Tim S., de 19 anys, i una menor, de 17, veïns de L’Hospitalet de Llobregat, es van dedicar presumptament a
cremar motocicletes.

En total, segons van informar ahir els Mossos d’Esquadra, van incendiar-ne una dotzena, en una àrea de veïnatge entre els districtes de Les Corts i Sants-Montjuïc, de Barcelona, i L’Hospitalet de Llobregat. En aquesta zona, els veïns denuncien els creixents actes de vandalisme i incivisme.

La ruta dels piròmans

El periple va iniciar-se cap a les dues de la matinada, segons l’Associació de Veïns de Les Corts Sud.

El primer punt d’acció dels piròmans va ser el carrer Progrés de L’Hospitalet, on van incendiar tres vehicles.

Van seguir cap a Barcelona, al carrer Maria Barrientos, on van cremar-ne quatre més, a l’Avinguda de Madrid, on van incendiar una moto, i al carrer Miquel Àngel, on en van cremar quatre.

Agafats 'in fraganti'

Finalment, els Mossos van detenir in fraganti els joves al carrer Escultor Canet, mentre estaven a punt d’incendiar un altre vehicle i pretenien calar foc a altres dos.

Els agents van trobar un ciclomotor que havia estat robat, per la qual cosa, també se’ls ha detingut per un presumpte delicte de robatori, a més dels de danys per incendiar diversos vehicles.

Els actes delictius i d’incivisme com el viscut fa dues nits, no són nous pels veïns de la frontera entre Les Corts i Sants-Montjuïc. María Dolores Parrilla, de l’Associació de Veïns de Les Corts Sud, explica a 20 minutos que, des de fa un parell de mesos, "gairebé cada matinada hi ha problemes".

Hi ha un grup de joves que provoquen incidents a partir de la mitjanit
Els veïns asseguren que hi ha "un grup de joves equipats amb pals que provoquen incidents a partir de mitjanit" i afegeixen que tenen por "que vagin a més" i demanen "més seguretat".

Grafits, furts i cops a les portes

El llistat d’actes incívics que causa la presència d’un grup de joves al sud de Les Corts és força ampli, segons els veïns.

"Amb els pals que porten colpegen les portes dels comerços, pinten grafits i també fan les seves necessitats al carrer", ha explicat Parrilla, abans d’afegir que "també s’han produït robatoris i estirades de bolsos". Els veïns ja han denunciat el cas al districte.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento