232 carteristes acumulen més de 4.400 detencions a Barcelona

  • Els fets delictius al metro de Barcelona han baixat un 14% amb les patrulles.
  • Mossos i Urbana han desarticulat vuit bandes integrades per 170 lladres.
  • L'operació Xarxa al suburbà posa de relleu el problema dels reincidents.
Carteristas en el metro de Barcelona.
Carteristas en el metro de Barcelona.
EP
Carteristas en el metro de Barcelona.

El dispositiu Xarxa, que consisteix en el patrullatge de mossos d'esquadra i guàrdia urbans pel metro de Barcelona comença a donar resultats. Els fets delictius registrats al suburbà s'han reduït un 14% en un any, en passar de 25.519 a 21.931.

Alguns dels carteristes pertanyien a bandes criminals. El Grup de Multireincidents va desarticular vuit bandes i va arrestar 170 persones que actuaven al metro i als carrers de la ciutat. En total, van investigar 232 sospitosos, que acumulen 4.428 detencions.

D'altra banda, els delictes contra la seguretat viària van disminuir un 18%, en passar de 3.782 a 3.103. La majoria eren conductors sota els efectes de l'alcohol o sense permís, bé per no haver-lo obtingut mai, bé per haver perdut els punts.

Les dades les han donat a conèixer conjuntament l'Ajuntament de Barcelona i el Departament d'Interior, que mantindran, en principi, el patrullatge al metro, sobretot, en èpoques de més presència dels carteristes, com les grans fires o les temporades d'estiu i de Nadal.

De fet, la darrera campanya de Nadal es va tancar amb un descens del 4% dels fets delictius, tot i l'increment de l'activitat comercial. A més, durant la temporada d'estiu es va registrar la xifra més baixa de furts dels darrers quatre anys. La davallada entre juliol i setembre va ser del 3,7% respecte el mateix període de 2011.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento