Més de mig milió de nens catalans tenen videojocs

Govern i Ajuntament de Barcelona editen una guia de compra responsable. El 20% dels catalans dedica quasi tres hores a la setmana als jocs interactius.
1,4 milions dels catalans, un 20% de la població, juguen una mitjana de 2,5 h a la setmana amb videojocs, ja sigui amb videoconsoles, a l’ordinador o amb el telèfon mòbil.D’aquests, 588.000, un 42%, són menors de 18 anys. La majoria, un 64%, són homes.

Amb aquestes xifres bàsiques, l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Treball i Indústria, han editat una guia adreçada a orientar els compradors potencials «que no són precisament els nens», matisava ahir Ciriaco Hidalgo, director de l’Agència Catalana de Consum.

Qui posa les regles del joc? és el lema de la guia que ahir va presentar la regidora d’Educació de Barcelona, Montserrat Ballarin, de la que en va destacar «l’aposta clara per les TIC» (Tecnologies de la Informació i Comunicació), potenciant els aspectes més educatius. Carlos Iglesias, portaveu de l’Associació Espanyola de Distribuïdors i Editors d’Entreteniment, va avisar que els videojocs «han de portar els símbols indicatius de l’edat recomanada».

Triomfa el futbol

A Catalunya, es venen un 16% dels videojocs de l’Estat, d’aquí que també sigui pionera la iniciativa d’editar una guia de consum responsable.

Iglesias, de cara a la propera campanya nadalenca, va avançar que s’espera que els videojocs més venuts siguin «els de futbol» (Revolution Soccer o Fifa 2007) i «els de la F1» per l’efecte Alonso».

Recomanen evitar l’aïllament

Els responsables de l’edició de la guia volen evitar que els jugadors, especialment, els menors d’edat s’aïllin del seu entorn quan estiguin jugant. D’aquí que les recomanacions facin referència a fomentar el joc en espais comuns de la vivenda familiar i fugir de les habitacions dels menors, que es poden convertir en espais de reclusió. El temps, diuen, és un altre instrument que cal dominar; el menor ha de ser conscient del temps que dedica als videojocs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento