Marató de protestes contra l’especulació i per una vivenda digna

Dues joves s’encadenen davant de la Generalitat a un bidó de ciment. Altres despleguen pancartes en l’inici del Meeting Point.
Dues manifestants encadenades ahir a un bidó. (Hugo Fernández)
Dues manifestants encadenades ahir a un bidó. (Hugo Fernández)
Dues manifestants encadenades ahir a un bidó. (Hugo Fernández)
Dues dones encadenades a un bidó de ciment per un habitatge digne és la imatge d’un seguit de protestes que van començar ahir i que continuaran els propers dies.Desenes de joves es van concentrar a diversos punts contra l’especulació immobiliària, coincidint amb l’inci del Meeting Point, que se celebra a Barcelona fins aquest diumenge.

Sota el lema Es riuen de la nostra cara, els manifestants acusen als polítics de ser «còmplices» de «l’activitat especulativa».

A les dues noies que van encadenar-se ahir davant del Palau de la Generalitat a un bidó de 500 quilos de ciment es van sumar dos nois que es van penjar als fanals amb pancartes contra l’alt preu dels habitatges.

Els Mossos, que en un principi no van intervenir, van utilitzar un martell percutor per trencar el bidó i posar fi a més de tres hores de protesta. «Aquesta gent només entenen el llenguatge del ciment i els oferim mitja tona a veure si així ens escolten», va explicar un portaveu dels diversos col·lectius socials. A la Plaça Espanya, dos activistes més, acompanyats d’una dotzena de manifestants, van escalar les grues que treballen en les obres de la plaça de braus Les Arenes per desplegar dues pancartes contra el Meeting Point.

Mobilització el dissabte

Les protestes continuaran aquests dies i el proper dissabte al migdia se celebrarà una manifestació cap al Meeting Point que s’iniciarà a les 12 del matí a la Plaça dels Països Catalans després d’un esmorzar. Membres de l’Assamblea per un Habitatge Digne es mobilitzaran avui en la inauguració del saló.

Posen a la venda Heron Cita

El grup immobiliari britànic Heron ha posat a la venda el centre comercial Heron City per 140 milions. La notícia es va conèixer ahir coincidint amb l’obertura del saló Meeting Point als professionals. El certamen, que se celebra a la Fira de Montjuïc amb 650 expositors de 23 països i que espera 200.000 visitants, serà inaugurat avui per l’alcalde, Jordi Hereu. Meeting Point va premiar ahir la plaça Europa de L’Hospitalet. Aquest matí cinc consellers autonòmics debatran solucions de l’habitatge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento