Posen seguretat a la cua del Bus Turístic pels robatoris

Guàrdies privats vigilen els carteristes. Noies romaneses s’infiltren a les aglomeracions per cometre els furts. Són grups organitzats de 10 a 15 joves.
Dos vigilants dimecres, atents a les cues del Bus Turístic a la Plaça Catalunya.
Dos vigilants dimecres, atents a les cues del Bus Turístic a la Plaça Catalunya.
Dos vigilants dimecres, atents a les cues del Bus Turístic a la Plaça Catalunya.
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha reforçat amb seguretat privada les zones d’accés al Bus Turístic a la Plaça Catalunya per l’increment de robatoris a les cues de turistes. L’empresa justifica la mesura dels vigilants per la tasca «dissuassiva, de control i alerta» que fan.El personal s’encarrega d’avisar els Mossos d’Esquadra quan detecten la presència d’aquests grups de carteristes, cada vegada més nombrosos als llocs turístics.

«Treballen organitzades per detectar víctimes». És la definició que fa un conductor de les joves romaneses que assetgen els turistes a la cua del Bus Turístic. «Són entre 10 i 15 noies amb aspecte occidental» detalla Lluís Baratau, un promotor del Bus Turístic.

Simulen ser turistes, amb mapes i guies, s’infiltren a les cues i roben el que poden». Es reparteixen les zones turístiques, apunten fonts policials, i «mai exerceixen més de dos dies seguits al mateix lloc».

Tenen preferència per les aglomeracions, la parada del Turístic o el Passeig Colom, on TMB hi posa reforç de vigilància quan arriben creuers. Els treballadors expliquen que «ningú pot fer-hi res, només avisar a la policia». L’únic que fem «és espantar-les».

Al servei de les màfies

«No només són romaneses», asseguren fonts dels Mossos d’Esquadra, «també n’hi ha d’espanyoles». Són els peons de les màfies organitzades. Les més nombroses són de l’Est d’Europa, amb una estructura piramidal. Depenen d’un cap i de diversos lloctinents «especialitzats en altres modalitats delictives». Les especialistes en furts «són molt jovenetes» i cada dia arriben als punts de concentració de turistes «acompanyades d’un cap que les trasllada amb cotxe o furgoneta». Quan la pressió policial augmenta i ja han estat identificades en diverses ocasions, «les màfies tenen infraestructura suficient com per traslladar-les, fins i tot a altres països» per seguir amb l’activitat delictiva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento