El funicular tanca per reformes

Els treballs ja han començat i està previst que durin quatre mesos.
El funicular, inaugurat el 1901, va ser reformat el 1922 i el 1958.
El funicular, inaugurat el 1901, va ser reformat el 1922 i el 1958.
El funicular, inaugurat el 1901, va ser reformat el 1922 i el 1958.
Des d’ahir, els barcelonins no poden pujar ni baixar la muntanya del Tibidabo amb el tradicional funicular. El servei es mantindrà interromput fins el proper mes de febrer per renovar aquest transport.Les obres, que tenen un cost d’1,85 milions, consistiran en dotar el funicular d’un nou motor, millorar la sala de control i rehabilitar l’estació inferior, la del Doctor Andreu.

Aquesta inversió suposarà una millora dels accessos al cim de la muntanya més alta de Collserola.

Oferirà millor servei

La principal intervenció és la renovació total de la maquinària motriu del funicular. Se substituiran les politges, el reductor, el motor elèctric i els sistemes de frenat d’emergència.

Amb aquesta reforma, segons l’empresa municipal BSM, el funicular doblarà la seva freqüència de viatges, que passarà de quatre a vuit l’hora, i també de passatgers, dels 720 viatgers l’hora actual a més de 1.500. De gener a octubre, 480.000 usuaris van utilitzar el funicular.

Dissabte, el Tibidabo acull la Festa en suport als nens i nenes amb problemes del cor per tercer any consecutiu. Per accedir el parc, i amb motiu de les obres de reforma del funicular, hi haurà autobusos que sortiran des de la Plaça Kennedy fins a l’entrada del Tibidabo cada 15 minuts des de les 10,45 fins a les set de la tarda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento