ZP desisteix de recomanar al PSC cap tipus de pacte

El PSOE reconeix ara que els resultats són decebedors. El PP manté la duresa en les crítiques al president espanyol i l’acusa del resultat dolent del PSC.
El PSOE no aposta ni pel tripartit ni per la sociovergència. Almenys de manera pública. El secretari general del partit, José Luis Rodríguez Zapatero va assegurar ahir davant l’Executiva socialista que el seu partit no ha d’«avançar hipòtesis ni fer pronòstics sobre la millor opció» del futur govern de Catalunya.Després que Rodríguez Zapatero donés via lliure a Montilla per establir pactes a Catalunya, la postura oficial no ha variat. «És responsabilitat del PSC i Montilla, i tenen la meva plena confiança», va dir ahir davant els mitjans de comunicació. El PSOE manté que la iniciativa «de conformar govern a Catalunya correspon formular-lo al PSC».

Decepció a Ferraz

L’optimisme moderat del PSOE la nit electoral s’ha transformat en decepció. El seu secretari d’organització, José Blanco, va assegurar ahir que els 37 diputats del PSC «no es corresponen amb les expectatives» de guanyar.

El PSC va rebre ahir les felicitacions del president gallec, Pérez Touriño (PSOE).

El PP apunta a ZP

El Partit Popular no ha variat tampoc el discurs i repeteix que els resultats a Catalunya suposen «la primera gran derrota» de Zapatero a les urnes i poden ser una premonició del que pot passar a les generals», va dir la seva secretària de Política Social, Ana Pastor.

Per a Pastor, s’ha demostrat que el tripartit i la candidatura de Montilla van ser uns «errors de dimensió».

Tots els dirigents locals i autonòmics del PP a l’Estat van coincidir en les declaracions: «tremenda derrota» del PSC o «Zapatero, autèntic derrotat», van ser alguns dels comentaris populars.

«Xantatge» contra Espanya

L’anticatalanisme és un sentiment que ven al País Valencià i ahir el va explotar la seva Generalitat. El vicepresident, Víctor Campos, es va mostrar preocupat per les «conseqüències» que el futur govern hi pot tenir, especialment si l’Executiu central «assumeix xantatges». «Esperem que les conseqüències per València no es relacionin amb la concessió de privilegis que, a més, perjudiquen les inversions de la resta de l’Estat». Segons Campos, «el futur Govern català estarà sustentat de nou en la demagògia i preocupat pels beneficis de cada partit implicat».

El Parlament es queda sense diputat magrebí

Anava en la posició número 26. L’únic diputat al Parlament de Catalunya de procedència magrebina i de religió musulmana, Mohamed Shaib (PSC), perdrà la seva acta. Anava en la candidatura de Barcelona en el número 26, i com que el seu partit ha baixat en representació i s’ha quedat amb 25 escons, haurà de marxar del Parlament.

L’altra candidat d’origen estranger que anava a les llistes electorals era Jamil Ajram, un metge pediatra sirià de naixement i afincat aquí des de fa 35 anys, que ocupava el número 50 a la candidatura de CiU a la província de Barcelona.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento