Els Mossos s’estrenen al Vallès Occidental i Baix Llobregat amb 4 arrestos

Les claus:
  • 55 incidències i 13 denúncies la primera nit.
  • Sabadell i El Prat tenen comissaria provisional.
  • Patrullen 200 agents menys dels inicials.

El desplegament dels Mossos d’Esquadra a 23 municipis al Vallès Occidental i quatre del Baix Llobregat no és complet per ara.

Des d’ahir, 1.477 efectius de la policia autonòmica (uns 200 menys dels previstos el 2004) s’han fet càrrec de la seguretat d’1.024.825 habitants. En la seva primera nit de patrulla, van recollir 55 inciències, 13 denúncies i sis detencions (dues, efectuades per les policies locals de Sant Cugat i El Prat).

Detenció a Terrassa

El primer arrest es va fer a Terrassa per un home que va trencar l’ordre d’allunyament de la seva exdona.

Les altres tres detencions efectuades pels Mossos van ser a Esplugues (un individu amb ordre de recerca), Cornellà (per conducció temerària) i Sabadell (per temptativa de robatori).

La policia autonòmica s’ha desplegat amb les comissaries de Sabadell i El Prat, encara sense acabar (ho estaran el primer trimestre de 2007).

A l’igual que va passar en alguns districtes de Barcelona l’any passat, els agents treballen en oficines temporals.

Per això, la seu de la regió Metropolitana Sud s’ubica per ara al districte Sants-Monjuïc. Hi serà mentre no s’acabi el nou edifici a Sant Feliu. En conjunt, s’ha invertit 39,6 milions per a 12 comissaries.

El cap de la regió policial Metropolitana Sud, Ferran López, va explicar a 20 minutos que la nova policia vol ser «molt més propera, escoltar més i ser més amable».

Els Mossos ja estan al 76,6% del territori i sobre el 78,9% de la població, a falta del desplegament total de l’1 de novembre del 2007.

Oficina d’atenció a l’aeroport

Els Mossos d’Esquadra també es van fer càrrec ahir de la seguretat a l’aeroport i a les terminals. L’oficina de denúncies s’ubicarà a la terminal A.

La consellera d’Interior, Montserrat Tura, va qualificar ahir el nou desplegament de «tan o més complex que el que es va fer a Barcelona».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento