Salut investiga avortaments il·legals en una clínica de Sarrià

Un reportatge amb càmara oculta de la televisió danesa destapa el cas. Mossos i Col·legi de Metges obren diligències.
El doctor Carlos Morín negant ahir els fets del reportatge. (A.Olivé / EFE)
El doctor Carlos Morín negant ahir els fets del reportatge. (A.Olivé / EFE)
El doctor Carlos Morín negant ahir els fets del reportatge. (A.Olivé / EFE)
DR, la televisió pública danesa, va emetre diumenge passat un reportatge realitzat amb càmera oculta en el qual involucrava una clínica barcelonina en la presumpta pràctica d’avortaments il·legals. Segons les imatges, les dones ateses provenen de tot Europa a la clínica MC.El departament de Salut, el Col·legi de Metges i els Mossos d’Esquadra han obert expedients per investigar el cas. És la segona vegada que la premsa internacional denuncia un fet com aquest.

El doctor Carlos Morín, propietari de MC, va desmentir que es dediqués a interrompre embarassos més enllà de les 12 setmanes legals. No obstant, la periodista embarassada de 30 setmanes mostra en el reportatge com entra en contacte amb el metge. Morín explica, sense saber que està sent gravat, que al fetus se li injecta al cor «digoxina», una substància que li provoca una aturada cardíaca abans de sortir de l’úter.

Per 4.000 euros

A la jove, que simula prendre la decisió en trencar amb el seu company, se li fan omplir formularis i passar proves psicològiques. El cost de tot plegat va entorn els 4.000 euros, segons el canal danès.

Una vegada el reportatge ha estat emès, el doctor Morín va desmentir que tingués capacitat per realitzar els avortaments i va afegir no tenir llicència per operacions de cirurgia major ambulatòria.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento