La velocitat torna a fer història a Montjuïc

  • La prova automobilìstica recupera l'esplendor de la muntanya com a circuit de carreres.
  • El parc d’atraccions del Tibidabo prepara tot un seguit d’activitats d’oci i lleure.
Una de les proves automobilìstiques celebrades a Montjuïc.
Una de les proves automobilìstiques celebrades a Montjuïc.
Montjuïc's Revival
Una de les proves automobilìstiques celebrades a Montjuïc.

Una apassionada agrupació d’entitats relacionades amb el motor, amb RallyClassics al capdavant, organitza l’ambiciosa prova de motor clàssic Montjuïc Revival els propers dissabte i diumenge, 8 i 9 de desembre, a la muntanya de Montjuïc. Han estat preparant aquest projecte durant tres anys i la intenció és situar la cursa en l’elit mundial dels esdeveniments automobilístics d’aquestes característiques. El circuit tancat recordarà l’ambient que es vivia a l’antic circuit que porta 37 anys d’inactivitat. El darrer Gran Premi de Fórmula 1 va tenir lloc l’any 1975 i les curses de motocicletes van fer-se en aquest recorregut urbà fins l’any 1986. Per a fer realitat aquest somni d’un seguit d’apassionats del motor han col·laborat l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i spònsors com ara La Caixa, el RACC, la marca de llar Saunier Duval i l’empresa Aramark de serveis professionals.

Un circuit creat l’any 1932 Quatre anys abans de l’esclat de la Guerra Civil, es va posar en marxa el circuit de Montjuïc, tot unint diversos carrers i vies urbanes de Barcelona ciutat. A més de curses es van celebrar proves de resistència com els 400 km, les 12 Hores, els 1.000 Km i les 24 Hores Internacionals de Motociclisme. També s’hi van disputar quatre Grans Premis de Fòrmula 1 i 17 Grans Premis de Motos. Participaran al Montjuïc Revival vehicles datats d’entre 1923 i el 1975 que en el seu moment van ser part de les diverses proves de resistència del circuit.Muntanya de Montjuïc. Dissabte i diumenge de 08.30 a  les 19.30 hores. Av. de Maria Cristina i Palau 1 de Fira de Barcelona. www.MontjuicRevival.com.

Nadal al Parc del Tibidabo

El parc d’atraccions prepara tot un seguit d’activitats d’oci i lleure durant les dates nadalenques. Es podrà participar en un taller lúdic solidari, on els nens podran realitzar la seva postal de Nadal del Tibidabo fent servir diferents manualitats, dissenys i formes. El resultat de la seva pròpia creació se’l podran endur a casa com a record. Els petits també seran convidats a decorar la seva bola de Nadal i penjar-la a l’arbre dels desitjos del Tibidabo. El parc posa a disposició dels seus visitants una exposició amb un recull històric de les famoses postals d’Unicef per tal de sensibilitzar els més petits de la casa en les campanyes contra la pobresa en les que també hi col·labora el parc (www.tibidabo.net).

Exposició ‘Joan Fuster’

El Palau Robert  rep l’exhibició Joan Fuster. Nosaltres els valencians. 1962-2012, amb el propòsit de commemorar l’aparició d’aquest llibre de l’escriptor de Sueca, el seu ressò immediat i les dificultats amb la censura franquista amb les que es va trobar el títol. Durant 50 anys, el volum ha tingut 30 edicions, tres en castellà. Pg de Gràcia, 107. A partir del dia 18. Gratis. www.gencat.cat/probert.

'Festival del Mil·lenni’

Salif Keita, Glen Hansard, Lizz Wright i Pastora formen part de la programació del 14è Festival del Mil·lenni, que el proper 14 de desembre convida a la sala Razzmatazz al virtuós de la guitarra Steve Vai. Presentarà el seu nou material discogràfic The Story of Light. www.festival-millenni.com.

'Caminada de Nadal'

Barnatresc munta la propera Caminada de Nadal el proper diumenge, 16 de desembre. La sortida es fa des del Parc de l’Estació del Nord amb un recorregut de 10 km i tres hores de durada. Diumenge 16 amb sortida al Parc de l’Estació del Nord. www.euro-senders.com/barnatresc/propera.htm.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento