La vaga a les autopistes farà aixecar les barreres

Els sindicats es reuneixen avui amb Acesa per desencallar la negociació del conveni col·lectiu. Els peatges serien gratuïts diumenge de 18 a 20 hores.
Els usuaris de les autopistes catalanes es trobaran amb una grata sorpresa aquest diumenge i el proper dilluns, si finalment tira endavant la vaga parcial dels treballadors d’Acesa. Les barreres dels peatges s’aixecaran.Els sindicats van explicar que el cobrament dels peatges no és «una prioritat» i que els serveis mínims només han de garantir la mobilitat i la seguretat dels viatgers.

«Els serveis mínims els dicta el Departament de Treball i, segurament, seran semblants als que es van posar durant la vaga general del 2003», va explicar el representant de CC OO.

Per tant, la vaga parcial comportarà aturades dels treballadors i l’aixecament de les tanques el diumenge 29 de sis a vuit del vespre, quan més afluència de vehicles hi ha, i el dilluns 30 de tres a cinc de la matinada i de set a nou del matí.

Aquesta mesura afectarà a l’AP-7 entre la Jonquera i Saragossa, l’AP-2 entre Martorell i Aragó i la C-32 entre Barcelona i Blanes, a més de la barrera de Mollet-Montmeló.

Treball més estable

El Departament de Treball mediarà avui en una reunió entre els treballadors i l’empresa. «És complicat que arribem a un acord, les nostres posicions encara estan molt allunyades», va explicar el representant d’UGT, Joan Muntada. Els sindicats demanen un increment salarial equivalent a la inflació catalana i la reducció de contractes temporals per estables.

La primera aturada a Acesa

Els més de 1.200 treballadors d’Acesa estan convocats a una vaga parcial aquest diumenge i el proper dilluns, la primera en més de 35 anys. El precedent més recent en què els treballadors van fer una aturada va ser durant la vaga general del 2003. Aquell dia, els treballadors van garantir els serveis mínims relatius en seguretat i mobilitat. Les barreres dels peatges es van aixecar durant unes hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento