Jazz per als afers quotidians

El jove i prometedor músic Llibert Fortuny inaugura amb el seu saxo el Festival de Jazz.
Llibert Fortuny porta dissabte el jazz a la catedral.
Llibert Fortuny porta dissabte el jazz a la catedral.
Llibert Fortuny porta dissabte el jazz a la catedral.
El 38 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona inaugura l’edició d’enguany portant a escena una de les joves promeses del jazz d’aquest país, Llibert Fortuny.Després de tres anys de recerca i un primer treball, Un circ sense lions, arriba Revolts, també ple d’històries quotidianes.

Amb Revolts, Fortuny avança del quartet al quintet, incorporant pedals al seu saxo, guitarra i baix elèctrics, més samplers i tractaments sonors, per donar cabuda a les «mil idees» que ell mateix assegura tenir al cap. Fortuny es va projectar entre la seva etapa als Estats Units i les Jams Sessions WTF al Jamboree de Barcelona.

Busca i troba el seu propi estil, influenciat per Steve Coleman, Joshua Redman, David Binney i Uri Cane, entre d’altres. També el dissabte la Marxing Band Taller de Músics recorrerà els carrers del barri gòtic per donar pas al jove trompetista Fèlix Rossy i el seu quintet. M. ORTIGOSA * Festival de Jazz de Barcelona. Plaça de la Catedral. Dissabte a partir de las 18.15 hores. Gratis.

Pastora sin bata de cola

La sevillana llama a su disco como a sí misma, Pastora Soler (2005) y lo enriquece con 11 canciones que dejan a un lado la faceta de la copla con la que se dio a conocer en los escenarios con sólo 15 años. En este trabajo que presenta en Luz de Gas, Soler se deja enamorar por los ritmos latinos.

* Luz de Gas. Muntaner, 246. Hoy viernes (21.30 h). www.telentrada.com.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento