El programa dels partits: Integració dels nouvinguts i gestió de les migracions

CIU

Carnet d’integració i un curs a l’Estat d’origen

Immigració: només la que pot absorbir el mercat laboral. Cursos de 30 hores per als contractats en origen. «Carnet per punts»: més drets i serveis si s’integren. Més atenció als menors a l’escola. Lluita contra el racisme i la xenofòbia. No a les pràctiques lesives dels drets humans emparant-se en motius culturals. Una agència per gestionar la immigració a Catalunya. Expulsió dels irregulars al seu país d’origen. Exigir al govern central que compleixi les seves obligacions. Més inspeccions de treball.

PSC-CPC

Contractar en origen i oficines per assessorar

Cobrir la demanda existent de mà d’obra d’estrangers tot fomentant la contractació en origen. Instruments per garantir-ne l’acomodació social i econòmica. Sistema educatiu com a instrument d’acollida. Més mediadors interculturals als centres sanitaris. Ampliar la política d’inserció laboral. Afavorir l’associacionisme en tots els àmbits. Impulsar un debat sobre el «model català» d’integració. Xarxa d’oficines per assessorament jurídic i tramitació de documentació d’estrangeria. Programes d’aprenentatge del català.

ERC

Vot en les municipals i decisió de contingents

Analitzar les necessitats reals de mà d’obra temporal. Formació en la diversitat cultural de Catalunya i promoció de l’ús del català a la feina. Lleis contra la discriminació i d’acollida (administracions coordinades). Correcció dels dèficits de joves o dones. Dret a vot en eleccions municipals, com ja passa amb els ciutadans membres de la Unió Europea. Reforç del programa de retorn voluntari al país d’origen. Inspeccions al treball per evitar l’economia submergida. Paper actiu per decidir contingents.

PP

Conselleria específica i control de la il·legalitat

Immigració legal i una política de repatricacions més rigorosa. Sensibilitzar els catalans en el canvi. Els nouvinguts han de respectar les normes bàsiques (no discriminació de la dona...). Contractació en origen. Conselleria d’Immigració. Promoció de l’educació per a menors de 6 anys i per sobre dels 16. Programes d’habitatge per evitar guetos, habitatges pastera... No als empadronaments sense documentació. Control dels passos fronterers. Més diners per cooperació al desenvolupament.

ICV-EUIA

Drets bàsics immediats i majors oportunitats

Pla de primera acollida: allotjament temporal, empadronament immediat per accedir als serveis bàsics, xarxa d’informació arreu, català, mediació intercultural... Combatre la discriminació en l’accés a l’habitatge. Evitar la concentració de nouvinguts en determinades escoles. Escolarització de tots els nens. No a l’explotació il·legal i a les xarxes mafioses d’explotació de dones. Programes de formació i inserció laboral. Vot dels estrangers i major presència a la societat .

Mostrar comentarios

Códigos Descuento