Barcelona vol la cimera de la vivenda en el Fòrum i blindada

Les claus:
  • El recinte es pot 'bunkeritzar' per evitar incidents.
  • La plataforma de protesta assegura que "ens farem sentir".
  • Hereu descarta que es faci a Girona tal i com suggereixen les forces de seguretat.

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va garantir ahir durant el ple extraordinari forçat per l'oposició (CiU i PP) per parlar de la suspensió de la cimera europea de vivienda , que aquesta es celebrará a Barcelona.

Sortia així al pas de les informacions policials sobre el fet que l'Estat estudia traslladar-la a Girona.

Si prospera la proposta del regidor de Mobilitat i Seguretat, Ferran Julián, a qui l'oposició va demanar la dimissió, la cimera es farà al recinte del Fòrum, el mateix escenari que l'any passat va acollir l'Eurocimera Mediterrània de caps d'Estat.

A prova de protestes

En aquella ocasió el Centre Internacional de Convencions del Fòrum va funcionar con un bunquer a prova de protestes.

El recinte garanteix un vial exclusiu d'evacuació com és la Ronda Litoral, fins a l'aeroport, que en aquella ocasió es va tallar parcialmente per l'arribada i sortida dels mandataris.

Per l'esdeveniment del 2005 el dispositiu de seguretat va mobilitzar 5.539 agents i fins i tot l'exèrcit de terra va portar els antiaeris.

L'oposició no perdona

A més de demanar la dimissió de Ferran Julián, l'oposició va extendre la petició pel Delegat del Govern, Joan Rangel.

Julián es va defensar dient que el consistori "no té responsabilitat en matèria d'ordre públic", motiu pel qual l'Estat va decidir la suspensió de l'acte.

El regidor va aclarir que si va donar suport a aquesta decissió va ser per raons de tànsit.

Tant Xavier Trias (CiU) com Alberto Fernández Díaz (PP) van acusar l'equip de govern de "doblegar-se i acovardir-se davant el xantatge dels violents".

Unes acusacions que els van enfrontar amb els socis del tripartit municipal i que van derivar en controvèrsies de caràcter electoral.

Mai cediré al fonamentalisme ni l'autoritarisme, vingui d'on vingui
L'alcalde va cloure la sessió sense instar a votar les dimissions i confirmant que "mai cediré al fonamentalisme ni l'autoritarisme, vingui d'on vingui".

L'assemblea es farà sentir

Als membres de l'Assemblea Popular per un Habitatge Digne de Barcelona els importa poc el lloc on s'ubiqui la cimera de ministres de Vivenda "perquè ens farem sentir igualment".

Mario Martínez, integran d'aquesta assemblea encara treballa amb "l'esperança que se'ns escolti, malgrat que sigui amb les mobilitzacions que hi ha previstes".

El proper dijous reprendran les reunions entre diferents col·lectius i persones que integren el moviment de protesta "per analitzar les accions a emprendre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento