El mercat de la misèria se’n va a la frontera de Badalona i Sant Adrià

Els venedors d’objectes usats que van ser expulsats de la Plaça de les Glòries es reagrupen al costat del mercat de roba adrianenc, que està al costat del barri badaloní de Sant Roc.
Centenars de venedors i clients s’agombolen al voltant de les mantes plenes d’objectes de tota mena. (Eros Albarrán)
Centenars de venedors i clients s’agombolen al voltant de les mantes plenes d’objectes de tota mena. (Eros Albarrán)
El paisatge de la pobresa ha canviat, però no ho han fet els protagonistes. Els venedors d’objectes usats que abans estenien les seves mantes a les rodalies del mercat de les Glòries, ara ho fan al costat del mercadillo que té lloc els dimarts al matí a Sant Adrià del Besòs.Després de ser retirat de la ciutat de Barcelona, el mercat de la pobresa ha conseguit reagrupar-se, segons fonts de la policia local adrianenca, a la cruïlla dels carrers Marquès de Montroig i Alfons XII, on es toquen el barri Sant Roc de Badalona i la part sud-est de Sant Adrià.

Els veïns de la zona han vist com en els darrers mesos el terra de l’aparcament s’ha anat omplint de muntanyes de roba, sabates velles i materials diversos de baixa qualitat arreplegats, segons fonts policials, en centres de donació de roba i en escombraries, encara que tant venedors com fidels compradors ho neguen.

Alguns d’aquests veïns expressen molèsties per la concentració, que impedeix caminar per un dels dos passos de zebra que creuen l’accés a l’autopista a més «d’interposar-se al futur pas del Trambesòs», segons explica un dels veïns.

Els venedors, no obstant, reivindiquen el seu dret a guanyar-se la vida «sense robar, ni fer mal a ningú». Per altra banda, els compradors també reivindiquen el dret a poder sobreviure amb la mínima despesa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento