El apoyo de CiU al PSOE en Madrid desata suspicacias en los partidos

Zapatero cree que el giro convergente no tendrá consecuencias electorales. Duran dice que hablar de pacto ‘sociovergente’ es «pasarse de rosca». Insultos a Carod y pintadas a un bus del PP.
El caos de Correos se puede agravar por el 1-N. (Laura Mangas / Acn)
El caos de Correos se puede agravar por el 1-N. (Laura Mangas / Acn)
El caos de Correos se puede agravar por el 1-N. (Laura Mangas / Acn)
La campaña electoral tomó ayer el puente aéreo de vuelta a Barcelona. El acercamiento de CiU al PSOE en la votación de los Presupuestos del Estado el lunes puso en alerta a todos los partidos ante un posible prólogo de la sociovergencia (pacto tras el 1-N entre PSC y CiU).

El presidente del Gobierno, Rodríguez Zapatero, rechazó que el cambio de actitud de CiU tenga consecuencias electorales en Catalunya. Antoni Castells (PSC) recalcó que las cuentas públicas se habrían aprobado aun con la oposición de CiU y subrayó que el cambio de actitud (se abstuvo) fue «a cambio de nada, gratis total».

Duran-Lleida (CiU) dijo que hablar de sociovergencia es «pasarse de rosca» y cree que el PSC se quedó «con un palmo de narices». Josep Lluís Carod-Rorira (ERC) afeó a CiU por «hacer de ONG en Madrid a cambio de nada». Josep Piqué (PP) ve detrás «la presión de Zapatero».

Con Fernández Teixidó

CiU ha incluido en su equipo económico a Fernández Teixidó, vinculado, sin pruebas, a la mafia rusa. ERC alertó ante posibles pactos de CiU y PP para investir a Mas o aprobar los Presupuestos.

Una grupo de jóvenes recibieron ayer en la UB a Carod a gritos de «Carod, cabrón, España es tu nación». Un autobús del PP en Tarragona apareció con pintadas de «Fascistas» o «No sois catalanes».

Más reacciones en Martorell

Unas 150 personas (algunas, convocadas por el PSC) se reunieron ante el Ajuntament de Martorell. En el interior se debatió una moción del PSC que pedía la dimisión de un responsable del PP que agredió a un manifestante en la última visita de Acebes a Martorell. Otra moción, presentada por el PP, exigía el cese del concejal del PSC en Martorell, Toni Mantis, presente en el grupo que abucheó a Acebes.

En campanya

La cimera es va suspendre per les eleccions

El president del Govern central, José Luís Rodríguez Zapatero, va confirmar ahir que la cimera europea de Vivenda va ser ajornada en coincidir amb la campanya electoral a Catalunya. «No és el més normal que cimeres de ministres es celebrin en època electoral» va dir. La ministra de Vivenda, María Antonia Trujillo, en canvi, va dir que l’ajornament va ser únicament per «raons de seguretat». Zapatero també va dir que va seguir les recomanacions de les forces de seguretat de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, el que ha negat el consistori i la conselleria d’Interior. Tot i així, Zapatero va instar al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, a plantejar les crítiques en aquest àmbit a l’Ajuntament de Barcelona.

El caos de Correos se puede agravar por el 1-N

UGT denuncia la acumulación de 300.000 objetos postales en la oficina de Correos en Sant Cugat. El sindicato alerta de que la situación se agravará con la llegada de más correspondencia electoral (propaganda de los partidos o voto por correo). Unos cincuenta trabajadores se concentraron ayer en Sant Cugat para criticar esta situación. Piden que se redimensione la oficina ante el aumento progresivo de la población y el estancamiento de la plantilla.

El programa dels partits (4). Polítiques socials per facilitar el dia a dia

CIU

Igualtat de sexes i ajuts a empreses i famílies

Xec de naixement de 1.000 euros. Servei d’atenció precoç universal i gratuït fins els 8 anys. Racionalització d’horaris de treball per facilitar la conciliació amb la vida personal. Cost zero per a empreses que substitueixin persones amb permís per ternir cura de familiars. 0,7% de l’IRPF per a entitats sense ànim de lucre. Més inserció laboral als centres especials de treball. Llei d’igualtat entre sexes. Braçalets d’identificació per controlar els agressors de dones. 2.000 euros per empreses que contractin dones de més de 45.

PSC-CPC

Més parvularis i més atenció als exclosos

Alliberar de càrregues a les famílies: augmentar les places d’escola bressol fins cobrir el 75% de la demanda, serveis d’atenció a la dependència i serveis d’educació en el lleure. Garantir els drets dels infants i la seva protecció. Més places als centres d’acollida de menors i de transport adaptat per a infants amb més d’una discapacitat. Llei d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Eradicar la pobresa severa. Cobertura total dels serveis d’atenció a la dependència severa.

ERC

Prestació per cada fill i equitat de dones i gais

Despesa del departament de Benestar de l’1,5% del PIB. Prestació econòmica universal per infant a càrrec fins als 6 anys. Pla per a la conciliació de la vida personal i laboral. Serveis de mediació o punts de trobada per a famílies en conflicte. Actualitzar el protocol d’adopcions. Llei de serveis socials: copagament dels usuaris, cobertura de les necessitats específiques dels col·lectius prioritaris. Multiplicar per deu l’atenció domiciliària. Igualtat real de dones i homosexuals a la feina i la societat.

PP

Més feina per dones i metro adaptat del tot

Família, garant de la cohesió social: 100 euros al mes per cada fill menor a partir del segon i desgravació de 600 euros per naixement. Conciliació de la vida personal i laboral. 40.000 noves places d’escola bressol. 150.000 llocs de treball per a dones. Subvenció de 4.000 euros per a empreses que contractin dones amb atur de llarga durada i 6.000 euros per les que donin feina a maltractats. Pla contra la violència social. Fer universal l’atenció domiciliària a la gent gran. Metro i augment de la flota de taxis adaptats.

ICV-EUIA

Renda mínima i suport a tota mena de família

Pobresa zero: renda mínima garantida. Pla d’actuació integral del Poble Gitano. Serveis socials universals i públics. Despesa pressupostària en línia amb la Unió Europea. Residències per a un 4% de la població amb dependència. Desenvolupar tota la diversitat de projectes i models familiars en igualtat de condicions. Feminitzar la societat. Pagar mil euros per fill menor de 16 anys. Ampliació a 20 setmanes del permís de maternitat i de 8 setmanes per als homes. Educació universal infantil entre 0 a 3 anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento