'Bola de Drac' fa anys al Saló del Manga de Barcelona

  • Se celebra el 20è aniversari de la edició del mític còmic.
  • Es parlarà de cuina japonesa, amb la presència del xef català Ferran Adrià.

El Saló del Manga es trasllada per primer cop a Fira de Barcelona (Palau 2), on va obrir portes aquest dijous, dia de Tots Sants, passant dels 11.000 metres quadrats d’expositors i activitats fins als 17.000 metres quadrats d’enguany.

El certamen tancarà diumenge amb un programa que estarà molt pendent del 20è aniversari de l’edició del manga Bola de Drac. Es farà un intent d’aconseguir el rècord Guinness de persones que assisteixin disfressades de personatges de la mítica sèrie que va aterrar a Catalunya a la dècada dels vuitanta.

També es recordarà el 20è aniversari del film Porco Rosso, de Hayao Miyazaki, amb l’organització de l’exposició commemorativa Porco Rosso. 20 anys de vol. Un altre dels grans protagonistes del saló serà la gastronomia japonesa, amb la presència del xef català Ferran Adrià, així com de Hiroyoshi Ishida i Albert Raurich. Les dimensions del Palau 2 permetran que enlloc d’un restaurant japonès hi hagi una desena a l’abast dels visitants.

Més de 70.000 visitants previstos

El pressupost de l’edició d’enguany del saló és de 560.000 euros. El director del certamen, Carles Santamaría, ha assegurat que, malgrat la pujada de l’IVA, el preu de les entrades es manté en 6 euros i que s’espera arribar a la xifra de 70.000 visitants, un 10% més que el passat 2011. El manga abandona la Farga de L’Hospitalet en la seva XVIII edició per poder assumir aquest increment de públic previst. Palau 2 de Fira de Barcelona (Av. Maria Cristina, 2) > Dies: avui i dissabte de 10.00 a 21.00 hores i diumenge de 10.00 a 20.00 hores. Preu: 6 euros (entrada general). >Pàgina web: www.ficomic.com.

El cine, amb el medi ambient

El Festival Internacional del Cinema del Medi Ambient (FICMA) comença dilluns dia 5 amb la projecció d’una setantena de films repartits per diferents espais de Barcelona. El Redford Center, l’actor Jeremy Irons i el Príncep de Gal·les seran els principals protagonistes de la 19ena edició, que tancarà les seves portes el proper 11 de novembre. El FICMA és, des de fa gairebé una dècada, una finestra oberta al Festival de Sundance de cinema independent, que organitza anualment l’actor Robert Redford (a la foto) als Estats Units. El certamen cinematogràfic acull l’estrena europea del documental Watershed,que narra i produeix el mateix Redford (www.ficma.com).

Casa Decor 2012

Aquesta trobada de decoració fa 20 anys que marca tendència. Del 8 de novembre al 9 de desembre es pot visitar al carrer Aragó, 271. De les 11.00 a les 21.00 hores. Més inf: www. casadecor.es.

De roba solidària

Hoss Intropia i la Fundació Boscana, que cuida a persones amb discapacitats psíquiques, munten un mercat de roba solidària de la temporada tardor-hivern 2012 amb descomptes, de dimarts a dijous vinents. Dies 6, 7 i 8 de novembre. Concessionari Lexus C/París, 82. Preu entrada: 1 euro. De 10.00 a 20.30 h.

Cinema pels Drets dels Infants

Els Cinemes Alexandra acullen diumenge i els dies 11, 18 i 25 de novembre el Cicle de Cinema i Drets dels Infants. Aquest programa educatiu el va encetar l’any 2000 la Regidoria de Dona i Drets Civils i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i per tecer any s’obre a les famílies. Diumenge a les 11.00 hores als Cinemes Alexandra. Rbla Catalunya, 90. Gratis fins a omplir la sala. Més inf. al web www.bcn.cat/dretscivils.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento