Les pluges causen un mort per un llamp i 68 sortides dels Bombers

Està activat el Pla Inuncat fins avui al matí. Les comarques de Lleida i de la costa van patir problemes per les inundacions.
Una activa borrasca va afectar Catalunya durant la nit de dimecres a dijous i va deixar quantitats importants de pluja, especialment a la costa i a les comarques de Lleida.El fet més greu es va registrar a Serra de Daró (Baix Empordà) on un home va morir cremat dins d’una caravana a conseqüència de la caiguda d’un llamp.

L’home era un indigent a qui el propietari de la caravana li deixava passar la nit. La caravana es trobava al costat d’unes masies, a tocar de la carretera GI-644.

Un altre llamp a Mollet

La forta tempesta elèctrica també va fer estralls a Mollet del Vallès. Un llam va impactar en l’antena de televisió d’un edifici de la població provocant un incendi i danys lleus a la façana, d’on es van desprendre peces de marbre.

Els Bombers de la Generalitat van realitzar 68 sortides per la pluja, però més de la meitat d’aquests serveis (46) es van registrar a les comarques de Lleida. A Barcelona, van fer 15 serveis i a Girona 7. La majoria dels casos van atendre inundacions a baixos, garatges i forats d’ascensors anegats. A Lleida, una família del barri de Magraners va ser desallotjada perquè la pluja va fer cedir un fals sostre del pis.

La Generalitat manté activat fins al matí d’avui el Pla Inuncat en fase d’alerta de fortes pluges. Ahir es va notar la baixada de la temperatura i es van recollir importants quantitats d’aigua, entre d’altres: Tossa de Mar 88 l/m2, Rellinars 78, La Garriga 51, Calonge 41 i Lleida capital 32. Al Port de la Bonaigua es va registrar una important nevada.

Troben el cadàver d’un boletaire

El cos sense vida d’un boletaire va ser descobert ahir a Balenyà (Osona). L’home, de 66 anys, havia anat a buscar bolets al bosc i el van trobar mort a Can Roquetes, a prop de la carretera C-1413B. Es desconeixen les causes de la mort. Precisament, la febre boletaire i l’operació sortida del Pont del Pilar van provocar problemes de trànsit a l’Eix del Llobregat on es van registrar cues de fins a 12 km entre Navàs i Gironella. Per altra banda, dues persones van morir ahir en accident de trànsit a l’altura de Vacarisses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento