Deixen lliure amb càrrecs el ginecòleg acusat d’abusos sexuals

Una vintena de pacients ratifiquen les seves denúncies. La majoria són immigrants de 25 a 35 anys. El metge es declara innocent.
El ginecòleg Sami Y. A., detingut per presumptes abusos sexuals a pacients del CAP de Rio de Janeiro, a Nou Barris, va quedar ahir en llibertat amb càrrecs, sense fiança. Davant el jutge es va declarar innocent.L’actuació dels Mossos va ser molt criticada. El Col·legi de Metges, a través del seu seretari, Jaume Pedrós, va dir que el procediment emprat va quedar lluny d’un estat de dret, «vulnerant principis elementals». Els va acusar d’estar mancats de «prudència en temes tan sensibles».

L’Institut Català de la Salut va comunicar el màxim respecte cap a la decisió judicial i va assegurar que mantindrà l’ordre d’impedir que el facultatiu exerceixi cap activitat en centres públics.

Una víctima del Maresme

De les 21 dones denunciants, d’entre 25 i 35 anys, 20 eren pacients del CAP de Nou Barris i una dePremià de Mar. La majoria són d’origen sudamericà. Els primers indicis esgrimits per la policia apunten que moltes de les dones tenen una situació irregular al país i que, per això, els va costar fer la denúncia. El doctor acusat, de 55 anys, en feia més de tres que exercia al centre de Rio de Janeiro. La primera denúncia la va presentar una de les seves pacients el 16 de setembre, data en què els Mossos van iniciar la investigació en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut.

Ahir, en la seva primera declaració judicial, va negar els fets dels que l’acusen. La seva esposa també ha negat qualsevol vinculació del seu marit amb els presumptes abusos sexuals.

El jutge critica els Mossos

Tal com va passar amb el cas de la presumpte assassina d’ancianes, ahir, els Mossos van tornar a rebre dures crítiques pel procediment, tant de l’advocat del detingut com del jutge de guàrdia. El primer va dir que la policia autonòmica havia portat a terme una «investigació inquisitiva», que havia acabat provocant un «linxament popular» contra el ginecòleg. El jutge va criticar el fet que els Mossos guardessin 15 dies la primera denúncia sense notificar-ho al jutjat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento