Els taxis de Barcelona reclamen apujar les tarifes més d’un 5%

Les claus:
  • Volen un suplement de cinc euros per als clients de les fires.
  • Demanen que l’horari nocturn s’avanci una hora per començar a les 20 h.
  • La baixada de bandera costaria 1,52 euros, set cèntims més.
Els taxistes de Barcelona tornen a negociar amb l’IMET (Institut Metropolità del Taxi) un increment de tarifes que superaria en dos punts l’increment previst de l’IPC, calculat enguany entorn el 3,2%, el que comportaria
apujar les tarifes un 5,2%.

Els preus que s’aplicarien el 2007 incorporarien diverses novetats, a banda de la pujada de tarifes.

Tarifes especials

Les associacions de professionals del taxi negocien una tarifa especial entorn als cinc euros que seria aplicable per als clients de les fires.

Això, també garantiria que les fires que se celebrin a la capital tinguessin una flota suficient per evitar les protestes dels que, com els hotelers, es queixen de la manca de taxis pels visitants que participen en esdeveniments massius.

Incentivar el torn de nit

Una altra de les queixes més habituals és la manca de taxis per les nits. Per incentivar que hi hagi un major nombre de taxistes en la franja nocturna es proposa que la jornada comenci a les vuit del vespre, en lloc de a les nou, com fins ara.

En altres termes, els professionals volen aplicar el seu propi estudi de costos, el que permetria incrementar el sou base del taxista, ara entorn els 800 euros.

En les reunions que mantenen els representants del taxi i l’IMET també es discutirà el calendari de dies festius, amb tarifes més altes que un dia laborable.

Quan valdrà?

Baixada de bandera: De 1,451 d’ara a 1,521 el 2007.

Baixada nocturna: Dels 1,551 actuals als 1,631.

Preu per quilòmetre: Passaria de 0,781 a 0,821.

A l’aeroport: Tarifa mínima de 12,31 a 12,91.

Hora d’espera: De 17,421 passaria a 18,301.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento