FGC paga el taxi per no tenir un bus adaptat

Els usuaris amb mobilitat reduïda no poden agafar l’autocar alternatiu al tren.
L’estampa de trens que deixen penjats als seus passatgers i la peregrinació d’aquests usuaris en autocars per poder acabar el recorregut és força habitual aquests dies a la xarxa ferroviària barcelonina. Però hi ha usuaris per a qui un autobús qualsevol no és una bona opció: les persones amb mobilitat reduïda.

Això és el que va passar el passat dimecres, 19 de setembre, a la tarda. Per problemes tècnics un comboi de línia Barcelona-Igualada-Manresa dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va quedar inutilitzat entre les estacions de Quatre Camins i Pallejà i el tren va haver de ser desallotjat. Aquest tram es suplia amb autobusos de línia interurbans. Tot i que els ferrocarrils estan adaptats, els autobusos que van arribar no ho estaven i això va suposar que alguns usuaris amb mobilitat reduïda tinguessin un doble problema.

Escurçar temps d’espera

Segons Ferrocarrils, hi ha pocs autobusos adaptats i davant aquesta situació preferien solucionar el problema el més aviat possible a la majoria d’usuaris per escurçar el temps d’espera.

També segons FGC –alguns testimonis ho negen– les persones amb mobilitat reduïda no van haver de passar per l’incomoditat de pujar a un vehicle que no reunia les condicions d’accessibilitat. Aquests usuaris van poder continuar el recorregut en taxi... pagat per FGC. Una solució que discrimina, però, això sí, positivament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento