L’agenda política fa retardar la inauguració del tramvia del Besòs

L’estrena oficial es preveu a partir del 30 de setembre. Les proves de conducció en buit  i els informes tècnics són favorables.
Tot i que els informes tècnics són favorables i les proves de conducció en buit han donat uns resultats satisfactoris, el Trambesòs entre la plaça de les Glòries i el Besòs no s’inaugurarà fins «el 30 de setembre o primers d’octubre», segons  l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

El consell executiu de l’ATM ha deixat passar les dates previstes d’inauguració per no fer-les coincidir durant les festes de la Mercè, «per no entorpir les agendes polítiques», farcides amb actes de campanya electoral, segons fonts de l’empresa municipal BIMSA, que fa les obres dels accessos. La decisió final recau en el director general de l’ATM.

Qui en té la culpa?

Queden enrere els enfrontaments entre l’Ajuntament i la Generalitat per pactar una data concreta, segons informen fonts municipals. Mentre encara hi ha accessos per enllestir, des de BIMSA s’ha atribuït el retard a la tardança en acabar les obres que corresponien a l’empresa GISA, de la Generalitat. Des del departament de Política Territorial i Obres Públiques s’aposta «per la inauguració a partir de finals de mes, però no per la Mercè», tal com havia avançat repetidament l’Ajuntament de Barcelona.

La T5 a Badalona, a la primavera

Al barri del Gorg de Badalona estan atents a les darreres proves del Trambesòs. En cas de ser satisfactòries, com ha estat, el projecte hauria de transcórrer cap a Badalona i començar les obres a la primavera. En aquesta ciutat, el projecte ha patit diverses modificacions, gran part d’elles per reivindicacions veïnals, que també han sumat retards. Tot i així, segons els compromisos adquirits per les administracions, el tramvia hauria d’estar en obres  a Badalona, com a molt tard el maig del 2007.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento