Enganxats al sofà

Alex de la Iglesia es distancia unes setmanes del cine per produir    l’obra de teatre ‘Dos hombres sin destino’, una reflexió sobre el món
Alex de la Iglesia (dreta) amb els actors Manuel Tallafé i Enrique Martínez.
Alex de la Iglesia (dreta) amb els actors Manuel Tallafé i Enrique Martínez.
Arxiu
Alex de la Iglesia (dreta) amb els actors Manuel Tallafé i Enrique Martínez.
«L’única resposta intel·ligent a l’infern de viure és riure», comenta amb ingeni Alex de la Iglesia. El cineasta basc posa en pràctica la seva risoteràpia immers en la comèdia negra d’èxit. Ara es fica a tasques de productor teatral amb l’obra Dos hombres sin destino.

La primera incursió indirecta en teatre la impulsa des del teatre Borràs de Barcelona. La parella de personatges, dues criatures passives de sofà, surten d’un guió escrit a quatre mans per Juan Maidagán i Pepón Montero (també director).

Surrealisme i absurd

De la Iglesia mai s’ha plantejat actuar en aquesta obra però sí va tenir clara la intenció de donar veu a aquest parell d’amics «sense futur» i «sense cap tipus de destí» que són «un reflex del món».

El día de la bestia, La comunidad i 800 balas pinten d’absurd i surrealisme la trajectòria del realitzador basc, que ha trobat en la història d’aquest espectacle «allò més divertit que he llegit en anys». La trama s’apropia de fórmules que recorden les pel·lícules de Mel Brooks. Malgrat que Dos hombres sin destino té molt poc de cinematogràfic, pica l’ullet al film Dos hombres y un destino que sembla intuir-se des del títol. De la Iglesia no té gaire clar traslladar la peça al cel·luloide: «Poques coses del teatre milloren quan pasen al cinema».

*Pl. Urquinaona, 9. Avui (21.30h). 18 i 22 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento