Puig alerta que el foc de l'Empordà està "absolutament descontrolat"

Es pot arribar a les 25.000 hectàrees cremades si no es controla el flanc dret
Incendio Del Empordà Visto Desde Figueres
Incendio Del Empordà Visto Desde Figueres
EUROPA PRESS
Incendio Del Empordà Visto Desde Figueres

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha alertat aquest diumenge que l'incendi que afecta a la comarca de l'Empordà (Girona) originat aquest migdia en la Jonquera està "absolutament descontrolat".

En una roda de premsa a Figueres (Girona), ha afegit que la velocitat del vent facilita la propagació de l'incendi, per la qual cosa el foc "està desbordant qualsevol capacitat de reacció, contenció i extinció".

Puig ha explicat que segons la previsió meteorològica, el fort vent de tramuntana que dificulta el seu control continuarà aquest diumenge i no s'espera que afluixi fins a aquest dilluns al migdia.

Fins a les 20.30 hores havia unes 8.000 hectàrees afectades pel foc, i la previsió avançada per Puig és que si no es controla el flanc dret —de la Jonquera a Figueres— es pugui arribar fins a les 25.000 hectàrees cremades.

El conseller ha recomanat no desplaçar-se a la comarca de l'Empordà i que els veïns afectats es confinin als edificis i si veuen que el foc s'acosta, remullin les finestres i treguin la roba estesa.

S'

Acosta a figueres

L'alcalde de Figueres, Santi Vila, ha explicat en declaracions als mitjans que "temen" que el foc arribi en menys d'una hora a la ciutat de Figueres.

Per aquesta raó, les autoritats locals estan habilitant un poliesportiu municipal per acollir als possibles afectats, en coordinació amb la Creu Roja, els Mossos d'Esquadra i voluntaris.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento