El mosquit tigre es propaga per Barcelona viatjant en els vehicles

L’insecte ha arribat a cinc dels 10 districtes de la ciutat. Aquest any s’han detectat 22 casos positius, 17 a Horta-Guinardó.
La riera de Cerdanyola, on s’ha detectat el mosquit. (Núria Bonet)
La riera de Cerdanyola, on s’ha detectat el mosquit. (Núria Bonet)
La riera de Cerdanyola, on s’ha detectat el mosquit. (Núria Bonet)
La colonització del mosquit tigre a Barcelona està lluny d’aturar-se. Des de la detecció del primer cas a la ciutat l’agost del 2005, aquesta espècie s’ha dispersat ja a cinc dels 10 districtes.Segons, experts de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, l’expansió del mosquit tigre no es fa via «contagi», sinó que, segurament, es propaga viatjant en els vehicles des d’àrees afectades a altres que no ho estan.

De fet, el mosquit tigre, que provoca picades molestes i doloroses, només pot volar entre 100 y 250 metres.

Durant el 2006, l’Agència de Salut Pública ha rebut 78 incidències, 22 de les quals estaven relacionades amb aquesta espècie.

Més afectats a Horta

El mosquit tigre va arribar a Barcelona per Collserola a finals d’agost de l’any passat. El primer cas es va detectar el barri de Can Baró. Actualment, ja està als districtes de Gràcia, Nou Barris, Sarrià-Sant Gervasi, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó.

Aquest últim districte és el més acribillat de tots amb 17 dels 22 casos relacionats amb el mosquit tigre confirmats fins ara. El motiu d’aquesta concentració és que en aquest districte hi  ha moltes cases amb jardí o patis. En aquests llocs, on és fàcil que s’acumuli aigua en petits recipients, proporcionen al mosquit tigre un hàbitat idoni per reproduir-se.

L’Agència de Salut Pública recomana als ciutadans afectats, i també a través de fulletons informatius, el control dels punts d’aigua.

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i va arribar a Europa a través del transport de pneumàtics. Sant Cugat va ser la seva primera colònia, però ja s’ha expandit per sis municipis més de l’àrea metropolitana.

Multes a Cerdanyola

Els ciutadans de Cerdanyola hauran de pagar multes de fins a 600 euros si per acció o omissió són responsables d’estancaments d’aigua, com va avançar 20 minutos. El mosquit tigre és una espècie que nidifica a basses estancades o recipients petits com plats de testos de plantes. Cerdanyola va demanar dimarts ajuda a la Generalitat perquè controli la plaga. Mentrestant, s’està duent una campanya de sensibilització per informar a la població.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento