La majoria d’actes de la Mercè es faran al centre

Ciutat Vella concentra el gruix dels 800 espectacles, tot i que l’Ajuntament va anunciar que volia allunyar-los a àrees menys habitades. El metro no tancarà.
El Cartell de la Mercè representa la fuente de Montjuïc, con rayos de agua y de color.
El Cartell de la Mercè representa la fuente de Montjuïc, con rayos de agua y de color.
El Cartell de la Mercè representa la fuente de Montjuïc, con rayos de agua y de color.
Ciutat Vella tornarà a aglutinar la majoria de les activitats de la Mercè, tot i que l’Ajuntament de Barcelona va anunciar la voluntat d’anar derivant els espectacles que es fan a la ciutat cap a les zones menys habitades per no molestar els veïns, com al Fòrum, que acollirà algunes de les activitats programades.L’Ajuntament ha optat per una Festa Major continuista i no descarregarà d’actes el centre històric. El regidor de Cultura, Carles Martí, va explicar ahir que els «eixos de la Mercè seran els mateixos» i «combinaran tradició amb modernitat». La majoria dels 800 actes es concentraran al centre, així com 17 dels 21 escenaris principals que acolliran els concerts i espectacles infantils.

Hi haurà espectacles per a totes les edats. Una de les novetats serà la Nit de la Màgia a la Plaça del Rei, organitzada per El Rey de la Magia del carrer Princesa, amb motiu del seus 125 anys.

Gairebé 200 concerts

Los Secretos, el 22 de setembre; Revólver, el 23; i El Canto del Loco, el 25, són alguns de la quarentena de concerts que es faran al Fòrum. La resta es realitzaran al centre.

Al Festival del BAM hi actuaran Ojos de Brujo,The Hidden Cameras o Spleen. El piromusical, amb músiques vinculades al jazz, tornarà a tancar les festes. Durant la Mercè, del 22 al 25 de setembre, el metro no tancarà a la nit.

El exiliado Vicente Rojo dibuja el cartel inspirado en la fuente de Montjuïc

La escritora Elvira Lindo leerá el pregón. Una «interpretación muy libre» de las fuentes de Montjuïc. Así describió ayer el artista exiliado Vicente Rojo su diseño para el cartel de las Festes de la Mercè de este año.

Rojo, que nació en Barcelona en 1932 y se exilió a México tras el fin de la Guerra Civil, aseguró que se inspiró a  partir de unas viejas postales de la fuente que conservaba.

Sobrino del general republicano Vicente Rojo, el artista explicó que la composición son «rayos de agua y de color que suben al cielo claro de Barcelona».

El alcalde de Barcelona, Joan Clos, afirmó que el cartel «quiere ser un homenaje a las personas de la diáspora». El líder del PP barcelonés, Alberto Fernández Díaz, tildó la obra de «verdadero bodrio» que «no representa las fiestas de la Mercè.

Pregonera cosmopolita

El tradicional pregón irá a cargo de Elvira Lindo. Su personaje más famoso es Manolito Gafotas. Según el regidor de Cultura, Carles Martí, Lindo «representa a la perfección la concepción cosmopolita de Barcelona».

Dinos

... qué opinas del cartel

Cuéntanoslo en...

E-mail: noesven@20minutos.es

Correo: Pl. Universitat, 3, 7 è 3A.

O en www.20minutos.es

Mostrar comentarios

Códigos Descuento