Trias: "Calia ajustar-se el cinturó"

  • Trias compleix e lprimer any de govern municipal de CiU, amb l’anunci de fer dèficit zero el 2012.
  • Simplificació dels tràmits i inversió social, prioritats.
Xavier Trias, alcalde de Barcelona.
Xavier Trias, alcalde de Barcelona.
HUGO FERNÁNDEZ
Xavier Trias, alcalde de Barcelona.

Dèficit zero a l’Ajuntament de Barcelona a finals d’any, simplificació dels tràmits administratius i augment de les partides per a serveis socials van ser els punts forts que va destacar ahir Xavier Trias al balanç del primer any com a alcalde. Després de defensar que "calia ajustar-se el cinturó", Trias va anunciar més col·laboració públic i privada, i va reclamar més inversió en infraestructures. Entitats i institucions van elogiar-ne el diàleg i en van criticar la paràlisi en alguns aspectes.

Trias, en el balanç del seu primer any de mandat, en va ressaltar "l’increment de les partides en serveis socials en un 8%" i que, a finals del 2012, Barcelona assoleixi el dèficit zero. Segons l’alcalde, el Govern municipal ha prioritzat els recursos en inversió social, incrementant la teleassistència en un 41% i les partides per a Emergències Socials, que han passat de 2 a 4 milions d’euros.

Nou servei 010 Plus

L’alcalde va apostar novament per la "col·laboració públic i privada"i va anunciar que l’any vinent s’obrirà l’Oficina d’Atenció a l’Empresa. Es preveu posar en marxa el 010 Plus, per facilitar els tràmits. La disminució dels delictes en un 20% i la posada en funcionament de 5 línies de la nova xarxa d’autobús a l’octubre van ser dos aspectes elogiats.

En aquest primer any de mandat, el Govern de Trias, en minoria, no ha aconseguit tirar endavant grans projectes, com ara Glòries. El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Jordi Bonet, precisament, destacava com a aspecte negatiu "la paràlisi dels grans projectes de ciutat", com Glòries, Bon Pastor o l’eix Sagrera. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, aplaudia "el caràcter dialogant de l’alcalde i la capacitat de cercar consensos". Per a Valls, la creació d’ocupació "és fonamental". Des de la Taula del Tercer Sector, la seva presidenta, Àngels Guiteras, elogiava que s’hagi augmentat la inversió en polítiques socials i lamentava que "encara no s’hagi potenciat un parc d’habitatge de lloguer a preus assequibles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento