Rita McBride despulla el Macba

  • Primera exposició a Espanya de l'artista contemporània nord-americana, que ha modificat la segona planta de l'edifici.
Una pieza de Rita McBride expuesta en el Macba.
Una pieza de Rita McBride expuesta en el Macba.
EFE / MACBA
Una pieza de Rita McBride expuesta en el Macba.

L’artista Rita McBride exposa les relacions entre escultura i arquitectura integrant l’edifici del museu MACBA a la plaça dels Àngels dins de la mostra que la institució li dedica fins al 24 de setembre. McBride dialoga directament amb l’edifici de l’arquitecte Richard Meier i per aquesta mostra ha tornat al seu estat original la segona planta del museu. La intenció és fer de l’espai d’exposició un objecte d’estudi en si mateix i posar-lo al mateix nivell que les obres d’art que aquest alberga.

Estem davant de la primera gran exposició dedicada a Rita McBride a Espanya. La idea de la creadora es basa en el concepte que va popularitzar un altre artista contemporani, Michael Asher, qui va projectar sorra contra les parets de la galeria Tosselli de Milà l’any 1973, treient-li la pintura i retornant els murs al seu estat original. McBride, en el cas del MACBA, ha eliminat les parets temporals de la segona planta, les cobertes de les claraboies i les portes afegides posteriorment a la inauguració del museu, fa 17 anys.

El resultat posa en evidència una de les principals línies argumentals d’aquesta mostra: com el pas del temps i les necessitats que es van generant modifiquen els espais institucionals.

Dins les noves sales, l’autora exposa cinc projectes sobre art en espai públic. Una de les obres és una reproducció de la planta baixa de la Villa Saboya (1929-1931), obra mestra d’arquitectura domèstica de Le Corbusier, ubicada als voltants de París. A la sala principal, es troba Arena (1997), un tribunal circular de fusta que convida el visitant a seure i que per a McBride fa de l’espectador un objecte exposat. L’artista porta una dècada visitant i vigilant el museu barceloní on ara intervé.

*Museu MACBA. Pl. dels Àngels, 1. De dilluns a divendres d’11.00 a 19.30 hores;_ Dissabtes d’10.00 a 20.00 hores i diumenges de 10.00 a 15.00 hores. Fins al 24 de setembre. Més informació: www.macba.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento