Els obrers del túnel del Carmel no entenien ni català ni castellà

Això podria explicar «l’error humà tonto».
Un informe sindical de la UGT citat davant la comissió parlamentària d’investigació dels fets del Carmel assenyala que els obrers que treballaven en el túnel enfonsat eren estrangers que tenien moltes dificultats per entendre el castellà i el català.

Aquest problema podria haver produït confusió a l’hora d’interpretar algunes ordres i explicaria «l’error humà tonto» a què es va referir la setmana passada l’exdirector general de GISA Xavier Borràs.

D’altra banda, els responsables de les empreses constructores han demanat declarar demà a porta tancada i amb la veu i la imatge distorsionades perquè no se’ls pugui reconèixer i evitar així represàlies. Si la comissió  s’oposés a aquestes peticions, les constructores podrien declinar la invitació a comparèixer al·legant la instrucció judicial del cas.

En la comissió,l’exsotsdirector general de Planificació i Projectes d’Obres Públiques de la Generalitat, Marc García López, va reconèixer ahir «certa laxitud» en els terminis de tramitació dels projectes de modificació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento