Glòries arrenca, però a mig gas

  • Es torna a retardar la construcció d’una escola i d’un CAP, mentre es guanya consens polític pel parc, la plaça i el túnel.
  • Els veïns volen equipaments i soterrar la GranVia des de la Rambla del Poblenou.
Plaça de les Glòries.
Plaça de les Glòries.
ARCHIVO
Plaça de les Glòries.

El projecte de la Plaça de les Glòries té una maqueta i ja s’han fixat alguns criteris bàsics de com serà en un futur. Però mentre edificis com el Disseny Hub Barcelona o els Nous Encants avancen acomplint terminis, els equipaments s’han aturat una vegada més. El soterrament de 400 metres de la Gran Via, la preservació d’una zona verda i que la plaça sigui plana, no es discuteix, però hi ha serrells pendents de concretar.

El CEIP Encants i el CAP Bolívia estan aturats. Són dos equipaments que depenen de la Generalitat, però l’Ajuntament es va comprometre a tirar-los endavant de forma urgent. Aquesta setmana, segons els veïns, "el Govern municipal s’ha fet enrere i espera que la Generalitat els tiri endavant". El motiu: no hi ha diners.

30 anys d’espera

A Glòries també hi ha pendents de construcció una dotzena d’equipaments més, que ni tan sols han iniciat tràmits, segons els veïns. I ara es tem que la convocatòria d’un concurs internacional d’idees per urbanitzar la plaça retardi encara més tot el projecte, que cueja des de fa 30 anys.

Des de l’Associació de Veïns del Poblenou, Jaume Badenes, criticava el fet que es vulgui edificar al carrer Consell de Cent, en una zona qualificada com a verda i que el túnel de la Gran Via no comenci a la Rambla del Poblenou, tal com consta al Compromís per Glòries.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Antoni Vives, va afirmar ahir que els equipaments que depenen de l’Ajuntament "estan assegurats" i va confirmar un acostament entre les posicions dels grups municipals, després que el projecte presentat a principis d’any per CiU fos rebutjat. El DHUB, conegut com "la grapadora", s’inaugurarà el 2013, segons previsions municipals, i els Encants es traslladaran també l’any vinent.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento