Medicina rebutja a 1.937 alumnes... i falten metges

Sols un 30% dels que volen ser metges pot ser-ho per falta de places. Les notes de tall més altes són Biotecnologia (8,65) i Comunicació Audiovisual (8,43).
Vuit de cada 10 alumnes universitaris nous farà la carrera que havia demanat i la majoria en el centre que havia sol·licitat. Dels 42.260 alumnes preinscrits, 36.610 ja estan assignats.Medicina, però, és l’excepció més notable. S’oferten 860 places, per a les quals hi ha 2.797 sol·licituds. Un 69,3% dels alumnes (1.937) que tria aquesta carrera no pot cursar-la per falta de places, tot i que enguany n’hi ha 100 més.

Aquests estudis, a més a més, són els més demanats, els que més increment de peticions registren (+578) i els quarts en què cal una major nota (8,23 a la Universitat Autonoma i un 7,87, a la UB).

Aquest dèficit de places passa ara, quan el 30% dels membres del Col·legi de Metges són estrangers, i cada any s’han d’importar facultatius de fora del país. El director d’Universitats, Joaquim Prats, reconeix que cal «augmentar l’oferta mèdica», però matisa que també caldria reformar les proves d’especialització del mir perquè no siguin  un coll d’ampolla.

Carreres de matrícula

Biotecnologia (8,65; a la UAB), Comunicació Audiovisual (8,43; a la UPF) i Enginyeria Aeronàutica (8,23; a la UPC) són les titulacions en què la nota de tall és més elevada.

Carreres clàssiques com Empresarials segueixen en segona posició de les més sol·licitades. A continuació, Mestre d’Educació Infantil o Administració i Direcció d’Em- preses. Creix l’interès per la docència: «Els alumnes preveuen una major sortida laboral per aplicar el Pacte Nacional de l’Educació», va declarar Prats. 900 alumnes deixen cada any la carrera, pel que caldrà millorar l’orientació als estudiants.

Totes les notes de tall a www.20minutos.es

Menys enginyers i periodistes

Carreres que abans estaven de moda (Enginyeria Informàtica, Periodisme o ET Informàtica de Sistemes) ho han deixat de ser. En totes es produeix un descens notable del nombre de peticions. Pel que fa al conjunt de carreres, un 15,29% de tots els sol·licitants són de fora de Catalunya (6.464 en total; 339 més que l’any passat) i un 4,28% (1.809, un 20% més), de fora d’Espanya, sobretot sudamericans i europeus (Itàlia i Portugal). Dels nous universitaris, hi haurà 4.700 dones més que homes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento