Cada mes es maltracten quatre nens a Catalunya

Les claus:
  • En sis mesos s'ha retirat la tutela als pares de 22 menors.
  • Es crea cinc equips de valoració i un registre d'informació unificada.

No hi hagut un únic cas Alba o un cas Ruth . N’hi ha hagut almenys 22 a Catalunya fins al juny.

No de la mateixa importància o repercussió mediàtica, però en tots ells sí «s’han produït maltractaments o un risc greu de maltractaments», va afirmar ahir la consellera de Benestar i Família, Carme Figuera

«No són sospites. Han estat evidències», va dir la consellera. «I s’ha exercit la tutela», que s’ha donat a d’altres parents (avis o tiets), famílies d’acollida i centres d’acollida. La responsable de Benestar no va voler donar més detalls «per la complexitat de cada situació».

Amb l’objectiu que no es repeteixin casos com aquests o que davant dels primers indicis de maltractes es puguin aturar d’arrel, Benestar contractarà a partir del setembre cinc equips d’avaluació .

Assessoraran i avaluaran amb la xarxa d’hospitals les actuacions davant de maltractes a menors.

Compartir la informació

A partir de l’any vinent es crearà un registre unificat de maltractaments . Es tracta, per exemple, que un facultatiu sàpiga que certs tipus de traumatismes dels nens poden no poden ser casuals.

Tot plegat, l’objectiu és concentrar en un mateix fitxer tota la informació referent al mateix infant.

Una altra de les noves mesures és una taula territorial per seure junts mestres, metges, jutges i mossos per intercanviar informació.

Figueras creu que d’aquesta manera la seva conselleria «lidera» a totes les administracions implicades en possibles maltractaments. Diu que les noves cinc mesures no signifiquen una «insatisfacció» sobre com van actuar els anteriors responsables de Benestar, un comportament que Figueras es va limitar a qualificar de «millorable».

Ruth es continua recuperant

La petita hospitalitzada el passat 25 de juny, després de patir banys freds, fam, insults i cops, segueix una «bona evolució», segons van explicar ahir fonts de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Ruth continua «estable» i es va recuperant de les lesions.

«Encara hi seguirà uns quants dies», van declarar des del centre. La nena ja va ser atesa l’abril d’un fort cop a la cara en caure, presumptament, a terra en un parc. La Generalitat estudia ara si buscar-li una família d’acollida d’urgència o si la porta a un centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento