L’arribada dels Mossos no pot frenar la inseguretat

Creix un 61% en vuit mesos el nombre de barcelonins que ho veuen com el principal problema de la ciutat. És la pitjor situació que es recorda.
La inseguretat s’ha instaurat com la principal preocupació dels barcelonins, segons el baròmetre trimestral presentat ahir per l’Ajuntament. Un 22,6% dels enquestats consideren que és el principal problema de la ciutat. Des que els Mossos es van desplegar, el novembre del 2005, no ha minvat la sensació d’inseguretat, que és un 61% superior a la de fa vuit mesos. A l’octubre, preocupava a un 14,6%, mentre que al juny s’ha arribat al 22,6%.

Segons, Jordi Hereu, portaveu municipal, hi ha cert mimetisme amb «la nova delinqüència, que ha generat un important debat social» a Catalunya pels robatoris a cases. En qualsevol cas, el problema de la inseguretat sembla haver-se encastat en els darrers baròmetres entorn al 20%, els pitjors resultats que es recorden.

En canvi, la crítica per la neteja baixa fins al 7,8% (8,4% el març) i fins a un 7% (9,4%) l’angoixa per la circulació. Els problemes associats a la immigració perden importància i amb el nou sondeig passen del 12,3% al 9,9%. La dificultat per accedir a un habitatge es manté com a segon motiu d’intranquil·litat, però s’ha incrementat fins al 13,3% (10%).

El baròmetre municipal compleix el pacte subscrit i no aporta estadístiques polítiques, només que el 13,6% no anirà a votar.

Més Guàrdia urbana

L’estiu porta respostes sobre els atractius de la ciutat que, per ordre, són: el mar i la platja (14,1%), una ciutat moderna i oberta (11,5%) i els llocs simbòlics (10,6%).

El 49,5% dels enquestats veuen molt necessari el reforç de la Guàrdia Urbana a l’estiu, el 54,3% de la neteja, el 46,4% del transport i el 55,4% de l’atenció als sense sostre.

L’enquesta lliga amb les darreres campanyes municipals.

Quasi la meitat no marxen a l’agost

El baròmetre demostra que l’agost és un mes on cada cop hi ha més barcelonins a casa. Així, el 41,5% diuen restar a la ciutat tot el mes, el 17,8% només se’n va dues setmanes i el 13,8% és fora tot el mes. El 72% opina que Barcelona està millor a l’agost i prova d’això, segons Assumpta Escarp, regidora de Participació, és que «les activitats lúdiques i culturals es mantenen».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento