Cases per a prostitutes

Un professor de La Llotja idea un habitacle transparent, transportable i plegable, en ple debat sobre la limitació de l’exercici de la prostitució al carrer.
Top Manta. Maleta transportadora de CD ideada per Pere Pich.
Top Manta. Maleta transportadora de CD ideada per Pere Pich.
Top Manta. Maleta transportadora de CD ideada per Pere Pich.
La casa transparent de senyores prostitutes de la carretera ve acompanyada d’un manual d’instruccions. Les parets estan fetes de metacrilat transparent. Es pot transportar i també es pot plegar. «Aportarà millores a les condicions» de treball, s’indica en el fulletó.

«Lògicament, encara no existeix cap casa transparent portàtil per a putes, però qualsevol pot pensar que seria possible. Llavors comença una reflexió sobre com exerceixen la seva professió i en quines condicions. Almenys, aquest és l’objectiu», explica Pere Pich (Barcelona, 1958).

És professor de l’Escola Llotja que ha elaborat un manual d’estil d’Ikea amb nou objectes impossibles: kit per escalar les tanques a Ceuta o Melilla, un menjador mòbil per a indigents o una maleta transportadora de CD. Tots documents es podien consultar fins ahir a Caja Madrid.

Els fulletons dibuixen primer un somriure desconcertant que després es transforma en preocupació. «Vull enfotre’m. Davant d’una visió tètrica, prefereixo l’humor. Uso l’art per dignificar una realitat que moltes vegades es vol obviar», assegura Pich. La veracitat (fotocòpies de baixa qualitat en blanc i negre d’instruccions de muntatge) es barreja amb la ficció («És impossible!»). «No pretenc assessorar l’Ajuntament de Barcelona», ara que vol retirar les prostitutes del carrer, sinó provocar, despertar una reflexió encara que siguin 30 segons», afirma.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento