Barcelona sortejarà 500 pisos de lloguer per a joves

Els habitatges estaran construïts el 2009 i seran d’entre 40 i 45 metres quadrats. Els lloguers seran per un període de cinc anys i per 200 euros al mes.
El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i Caixa Catalunya van signar ahir un conveni que permetrà la construcció de 500 pisos de protecció oficial en règim de lloguer per a joves en cinc solars de Barcelona, encara per definir.Els habitatges, que tindran entre 40 i 45 metres quadrats i es llogaran per períodes de cinc anys a un preu de 200 euros mensuals, estaran llestos el 2009.

Per optar a aquests pisos se seguiran els requeriments establerts per l’Ajuntament de Barcelona i es concediran, com sempre, mitjançant un sorteig entre els sol·licitants.

Recerca de solars

El Consorci de la Zona Franca i Caixa Catalunya constituiran una societat per impulsar la construcció d’aquests habitatges de lloguer. El Consorci aportarà els solars, alguns dels quals seran cedits per l’Ajuntament de Barcelona, mentre que altres els adquirirà el propi Consorci per poder edificar-hi posteriorment les vivendes. De la construcció se n’encarregarà Procam, l’empresa immobiliària de Caixa Catalunya «que aporta saber fer i qualitat», segons va indicar el president de l’entitat financera, Narcís Serra.

El delegat especial de l’Estat al Consorci, Manuel Royes, es va mostrar molt il·lusionat per aquest projecte ja que «ens hem dedicat a ajudar a la creació de riquesa, però sense deixar aquest objectiu volem ajudar a apaivagar la mancança que hi ha d’habitatge assequible pels joves» a l’àrea de Barcelona.

El 40% d’habitatge nou és protegit

El 40% de les llicències per a la construcció d’habitatges nous que es van concedir l’any passat a la ciutat de Barcelona van ser per fer habitatge de protecció oficial i gairebé un 35% dels acabats van ser de protecció, segons va explicar ahir l’alcalde de Barcelona, Joan Clos. Barcelona ja no permet construir cap promoció d’habitatges que no contempli un mínim d’un 35% de pisos de protecció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento