L’explosió mortal a la depuradora del Besòs es va originar en un motor

Els dos ferits, en estat molt greu.
Un motor de la maquinària d’assecatge de fang de la depuradora del Besòs va ser el punt de la planta on es va originar l’explosió que dissabte va acabar amb la vida d’un treballador, J. S. A., de 49 anys, i va ferir de molta gravetat a dos operaris més.Aquestes són les primeres conclusions dels tècnics que estan elaborant l’informe del sinistre a la planta de Metrofang S.L., participada en un 10% per l’Empresa Metropolitana de Sanejament (EMSSA) i en un 80% per capital privat.

Les màquines assecadores operen a una temperatura d’entre 220 i 260 graus i generen 10 tones de matèria seca al dia. L’informe que s’està realitzant s’enviarà al jutge de guàrdia que investiga el cas des de dissabte i al Departament de Treball, que també ha obert una investigació dels fets.

El ferit J. L. R., de 33 anys, es troba molt greu a la UCI de l’Hospital de Sant Pau i A. R., de 29 anys, està estable dins la gravetat a la UCI de l’Hospital del Mar. Com a resultat de l’explosició, el terra de la tercera planta de la depuradora va cedir, fent caure els tres operaris d’una altura de quatre metres.

El sindicat Comissions Obreres ha anunciat que es presentarà com a acusació particular en el cas i UGT de Catalunya farà un seguiment de les pesquisses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento