Cau una banda capaç de desxifrar el número de la targeta de crèdit

La falsificació supera el milió d’euros. El grup usava operacions logarítmiques per aconseguir operar amb els diners dels altres.
Un mosso d’esquadra mostrant, ahir, objectes intervinguts. (L. Mangas / Acn)
Un mosso d’esquadra mostrant, ahir, objectes intervinguts. (L. Mangas / Acn)
Un mosso d’esquadra mostrant, ahir, objectes intervinguts. (L. Mangas / Acn)
Els Mossos van anunciar ahir la desarticulació d’una xarxa de 21 estafadors, procedents de Nigèria (15), Libèria (4), Guinea Equatorial i Sierra Leona. Falsificaven targetes bancàries i moneda i estafaven per Internet.Quinze van passar a disposició judicial (d’aquests, cinc van quedar en llibertat amb càrrecs). El frau podria superar el milió d’euros.

El grup tenia una organització perfecta: captació, generació i falsificació de números de targetes, i falsificació de documents. Un dels arrestats era enginyer informàtic i podia desxifrar el número de la targeta (la majoria, dels EUA) amb logaritmes i a partir dels seus primers quatre números. També creaven targetes de crèdit a partir de targes blanques.

Adquirien objectes que venien en el mercat negre.

La investigació es va iniciar al març i va estar dirigida per l’Audiència Nacional.

La Policia va practicar 13 entrades i escorcolls (11 d’ells, a Catalunya). Als registres, dins l’operació Minerva, es van desarticular tres laboratoris de falsificació, més de 1.000 targetes, a més d’aparells electrònics comprats amb les targetes falsificades, així com rellotges, carteres de pell i una guitarra espanyola.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento